Review: MAC x15 Cool Neutral Palette

Als je eenmaal iets van MAC hebt, wil je meer. De kwaliteit is zo goed, ik ben groot fan, en ik heb ook anderen fan gemaakt (Anne!). Ik had al langer het plan om zelf een groot palette te vullen met oogschaduws, maar er kwam een slimmer alternatief op m’n pad. Ongeveer een half jaar geleden lanceerde MAC twee neutrale palettes, en daar wilde ik er een van hebben. Om geld te besparen kocht ik hem in Londen. Ik heb hem nu een tijdje in gebruik, en vandaag laat ik je zien wat ik er van vind. Lees verder!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Bij MAC kun je al langer zelf palettes samenstellen met 15 kleuren. Refills zijn goedkoper dan losse oogschaduws, maar alsnog is zo’n palette een dure grap. De vooraf samengestelde palettes zijn weer iets goedkoper, maar die waren er tot nu toe nog niet in het groot. Tot nu. MAC kwam met twee neutrale paletten, (MAC is fantastisch met hun assortiment neutrals), een koele en een warme variant.
Ik wilde de koele, omdat ik uit warm al twee kleuren heb, dus dat vond ik zonde. En twee kleuren van cool stonden ook op mijn wishlist; brun en blackberry.

Natuurlijk is het heel leuk om je eigen palette samen te stellen, maar na de berekening denk je daar misschien anders over.
In Nederland kost hij 125 euro, ik betaalde er in Engeland 80 euro voor. Maar ook in Nederland is het een besparing.
Losse oogschaduws: 15 X €17,00 = €255,00.
Leeg palette + 15 refills: 15 X €13,00 + €30,50 = €225,5
Je bespaart dus sowieso 100 euro, persoonlijk vind ik dat zeker de moeite waard.
Nadeel is wel dat je dus niet kunt kiezen wat voor kleuren je koopt en je de oogschaduws niet los kunt halen, ze zitten vast en zijn niet magnetisch zoals in een pro palette.
Wat ook anders is, is de inhoud. De oogschaduws hebben 0,2 gram minder inhoud dan de gewone oogschaduws. Als we dat doorberekenen kost het dit: 15 X € 11,27 + €30,50 = €199,55. Ook op die manier bespaar je een hoop geld.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het palette heeft dus 15 kleuren, waarvan een aantal uit de permanente collectie komen en een aantal uit oude limited editions en nieuwe.

Permanente kleuren zijn Blackberry, Brun en Black Tied. Uit oude collecties komen After Dusk, Deception en Silver Fog. MAC maakt eerder een oogschaduw met de naam Cumulus, maar deze Cumulus is echt anders. Alle andere kleuren uit het palette zijn nieuw. Dat is mooi, want zo loop je niet snel de kans om kleuren dubbel te kopen (wat bijvoorbeeld bij het Brooke Shields palette wel het geval kan zijn).

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Net als altijd, ziet de verpakking van MAC er prachtig uit! Simpel en zwart, met een doorzichtig deksel. Door dat deksel kun je gemakkelijk de kleuren zien. Dat staat mooi, ik houd er niet van als al het moois verstopt zit, en het is handig als je meerdere paletten hebt, zo pik de goede er gemakkelijk tussen uit. Ik vind dit de kunst van eenvoud, gewoon een simpele verpakking, die er toch heel mooi uitziet. Het is allemaal heel stevig, het plastic bij het doorzichtige stuk is ook heel stevig. Het palette sluit met een magneet. Geen kliksluiting, en toch blijft het goed dicht en gaat het gemakkelijk open.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Een overzicht van het palette. Ik vind de kleuren heel veelzijdig, van licht naar heel donker. Basics en meer gewaagdere kleuren door elkaar. Alle kleuren matchen mooi, voor iedere tint is er een gelijke die je goed kunt combineren. Het is officieel een koel palette, maar ik zie zeker ook een paar warme kleuren en twijfelgevallen, wat hem bruikbaar maakt voor iedereen. (Ik ben zelf ook geen koel type.)

Ik verdeelde het palette in twee stukken om het wat makkelijker te maken om te swatchen. Ik splitte het palette in tweeen, een licht gedeelte en een donkerder gedeelte.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De eerste zes kleuren zijn allemaal vrij licht. Het zijn mooie highlighters en basiskleuren voor het bewegend ooglid. Er is een mooie afwisseling van matte kleuren en kleuren met glans. Het was wel heel moeilijk om deze pans vast te leggen, maar de swatches geven je een beter beeld.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

In daglicht

SAMSUNG CAMERA PICTURES

In zonlicht

De eerste kleur is een heel klein beetje roze, wat ik heel mooi vind als basis in hele lichte looks. De tweede kleur gebruik ik graag als een basis over het gehele ooglid, heel dunnetjes. De derde kleur is wat minder sterk gepigmenteerd, maar daardoor heel mooi om glans toe te voegen aan looks, als een soort topcoat. De laatste drie kleuren zijn al wat donkerder. De vierde kleur is ook een prachtige basiskleur. Kleur vijf vind ik heel mooi als kleur in de crease, heel natuurlijk. De laatste kleur is echt zo mooi op het ooglid, door de prachtige glans. Ik vind dit een veelzijdig palette met basiskleuren voor iedere huidskleur en iedere look. Het pigment is, MAC stelt nooit teleur, geweldig. Normaal geven lichte kleuren heel weinig pigment af, of ze zijn ontzettend kruimelig. Deze zijn dat niet, ze zijn glad, zacht, maar niet te kruimelig en ze geven goed veel kleur af!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

In Daglicht

SAMSUNG CAMERA PICTURES

In zonlicht

Dit is waarom ik fan ben van MAC, kijk die kleuren! Stuk voor stuk zijn het krachtige swatches, met heel veel pigment, in slechts één veeg. Glitters, shimmer, matte, je hebt het allemaal, net als roze, rood, paars, grijs, bruin, zwart, warm en koel. Met deze kleuren kun je zoveel verschillende looks creeeren, en zoveel varieren! Ik vind de kleuren zo mooi naast elkaar! De eerste kleur is echt een favoriet voor het bewegend ooglid, samen met kleur twee. Kleur drie van rechts is ook een onverwachte favoriet, die echt heel mooi is bij mijn bruine ogen (en zeker ook bij blauwe ogen, want rood laat blauw extra poppen). Brun is echt een goede basic, ik weet dat veel mensen hem ook voor hun wenkbrauwen gebruiken. De laatste vind ik echt een mooie kleur, hij is mooi zwart, met een grove glitter. Dit is echt zo mooi om smokey eyes mee te maken, of in de crease, want het geeft een mooie twist.

Ik kan wel honderd looks maken met dit palette, maar voor de review koos ik een simpele look:

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Deze look is licht, en draagbaar. Dat kan dus ook met dit palette. Je ziet Pick Me Up (basis), Sun Tweaked (bewegend ooglid), Brun (onder het oog), Blackberry (crease) en After Dusk (buitense hoek bewegend ooglid). Je ziet zeker vaker kleuren uit dit palette voorbij komen in looks!

Ik hoop dat jullie snappen waar mijn liefde vandaan komt. De kleuren zijn echt fantastisch gepigmenteerd, de verscheidenheid is top, de verpakking is mooi én praktisch. En het feit dat ik dit palette sinds we terug zijn uit Londen (al meer bijna 3 maanden geleden) dit palette bijna dagelijks gebruik en er nog steeds geen genoeg van heb (met uitzondering van de weekenden, ik durf het niet aan om het met me mee te nemen, het was me te duur om kapot te laten gaan!).

Naast het pigment en de kwaliteit (niet kruimelig), vind ik ook altijd dat MAC oogschaduws altijd goed en lang blijven zitten. Verder is de kwaliteit van de oogschaduws uit het MAC x15 Cool Neutral Palette precies zoals je van MAC gewend bent: fantastisch! Dat is gelijk ook een waarschuwing, je wilt (bijna) niks anders meer als je er eenmaal aan begint. MAC is en blijft toch wel echt een van de allerbeste cosmeticamerken.

Het MAC x15 Cool Neutral Palette is permanent te koop bij alle verkooppunten, en kost in Nederland €125,- , in het buitenland kost hij minder, en het is een voordeligere optie dan 15 losse kleuren kopen. Je krijgt geen PRO-korting op dit palette.

 

4 gedachtes over “Review: MAC x15 Cool Neutral Palette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s