The Autumn Edit

Soms voelt het nog als zomer, maar als ik ’s ochtends in het donker wakker word dan weet ik het weer. De herfst is weer aangebroken. Ben ik daar blij mee? Nee, ik voel niks voor donkere dagen, kou en regen. Maar ik vind het wel leuk om mijn make-up routine weer om te gooien. Mijn make-up zegt weer gedag tegen de zomer en de pastelkleurtjes worden ingeruild voor warme tinten. Ben je benieuwd wat er voor mij allemaal veranderd met de komst van de herfst? Lees dan verder!

Veel van de veranderingen die ik maak in mijn make-up routine gaan om de basis – door het veranderende weer – en om de kleuren.

Het eerste wat verandert is mijn foundation. In de zomer kies ik toch vaak voor een lichter dekkende foundation, liefst met een neutrale finish of zelfs een beetje glow. In de herfst wordt mijn huid weer lichter en verandert de kleur. Mijn zomerfoundations matchen dan niet meer goed. Ook vind ik het vanaf de herfst mooier om weer voor een meer matte look te gaan. Deze zomer heb ik weer veel gebruik gemaakt van de Gosh All In One BB Cream en de L’oréal True Match foundation. Zodra de kleur weer matcht ga ik voor de Catrice All Matte Plus, een foundation die heel goed dekt en een mooie matte finish heeft. Ik ruil de setting sprays in voor een goede primer om mijn basis langhoudend te maken. Een primer zorgt ook voor een gladdere basis, wat mooier is onder een matte foundation, want die wil door het droge nog wel eens velletjes en dergelijke accentueren. Ik ga vooral ook wat meer smeren. Vanaf de eerste koude dagen krijgt je huid het toch moeilijker en dat wil ik niet terugzien in oneffenheden, lekker smeren dus!

De glow die ik in de zomer zo mooi vind, blijft nog wel even hangen in de herfst. Net als de oranje-rode bladeren aan de bomen, wil ik ook die warme gloed behouden. Met de lage zon en het ochtendrood vind ik dit zo mooi! Daarnaast laat een glansje je er vaak net wat gezonder uitzien, wat met alle verkoudheden in de herfst wel goed uitkomt! Ik vind warme kleuren in de herfst heel mooi. Ik zal dan waarschijnlijk ook mijn koele blushes, de roze, wat meer inruilen voor oranje tonen.

Op mijn ogen is het duidelijk. Ik ga voor donkerder, warmer en meer. Waar je in de zomer nog wel eens weinig make-up draagt op hele warme dagen, is dat nu niet meer nodig. Ik vind het heel mooi om kleuren als Amber Lights (MAC) en Cranberry (MAC) weer te gebruiken. Als ik kleuren in de crease aanzet, zijn het vaak bruine kleuren met een beetje rood erin. Groen vind ik ook heel mooi in de herfst. Een volledige matte ooglook matcht nu beter met de foundation, die ook matte is. Wel let ik er heel erg op dat de belangrijkste elementen van mijn oogmake-up waterproof zijn. Met de onverwachte regenbuien in ons kikkerlandje moet je oppassen, en omdat wij Hollanders nu eenmaal veel fietsen is het niet verkeerd een goede waterproof mascara op te doen en je eyeliner zeker waterproof te houden. Je oogschaduw bescherm je door een goede oogschaduwbasis, goed te layeren (meerdere laagjes), een vloeibare kleurbasis onder de look.

Ik ben zelf geen grote fan van lipsticks, omdat ik het niet comfortabel vind. Ik vind het wel heel mooi als mensen in de herfst weer meer kiezen voor donkere kleuren, voor burgundy en paars. Waar je kleding waarschijnlijk ook weer wat donkerder van kleur wordt, is het ook wel mooi dat met je lipkleur te doen.

Verander jij wat aan de make-up nu het weer herfst wordt? Vertel het in de comments!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s