Review: Essence Blending Brush

Was ik in het voorjaar helemaal enthousiast dat Essence een blending brush aan haar assortiment had toegevoegd, bleek dat deze alleen in Duitsland bij Muller te koop was. Maar we werden in Nederland niet teleurgesteld, de blending brush is hier, bij de filialen van Kruidvat met een extra groot Essence schap (3 meter!). Ik laat jullie vandaag zien of mijn enthousiasme het waard is geweest. Wil je weten of je wel of niet naar de Kruidvat moet rennen  voor deze kwast? Lees dan verder!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Zoals je van Essence gewend bent, komt de kwast in een plastic hoesje. Je kunt dat eventueel bewaren om je kwasten in te vervoeren. Naast deze heeft Essence een platte oogschaduwkwast, een pencilkwast (de ‘smokey eyes brush’), en een schuin afgesneden eyelinerkwastje, en nog een aantal gezichtskwasten. Ik ben erg te spreken over de kwaliteit van de kwasten, dus ik hoop dat deze net zo goed is. Een blending kwast was eigenlijk het enige wat ik nog miste in de lijn.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Leuke details op de verpakking, en wat een leuke kleurtjes! Ik vind het wel een beetje jammer dat de kwast een beetje plat gedrukt wordt.

Essence zegt het volgende over de Blender Brush: “oogschaduwkwast met extra zachte haren voor het blenden en vervagen van één of meerdere oogschaduwkleuren – voor een zacht geblende en perfecte finish!”

Ik ben benieuwd of ze dat waar kunnen maken!

image

Ik vind de kwast er mooi uit zien, het is zeker niet te zien dat hij maar een paar euro is! De steel is slank en matzwart. Verder staat het logo van Essence erop. Hij voelt verder stevig aan, de tip zit goed vast. Allemaal heel goed voor zijn prijs!

image

Het handle kan wel heel mooi zijn, maar de haartjes zijn het belangrijkste. De tip ziet er uit als duo fibre. De haartjes zijn synthetisch en lekker zacht. Ze zijn heel dun gesneden en prikken niet (wel zo fijn bij een oog-kwast). De zwarte haartjes zijn iets korter dan de witte haartjes.

image

Als je de kwast een beetje plat drukt kun je dat goed zien. Het idee hiervan is dat je met de top product aan brengt en de tweede laag dan helpt met vervagen.
image

De kwast is lekker vol. Hij heeft veel haartjes, die naar de bovenkant toe iets luchtiger staan.

En blenden? Daar is het een hele goede kwast voor! Hij vervaagt goed en is daar snel in. Je kunt makkelijk grotere oppervlakten vervagen door zijn omvang, blenden van de creasenaar het wenkbrauwbot bijvoorbeeld gaat heel soepel. De kwast is voor mijn gevoel de perfecte combinatie tussen de Real Techniques Duo Fiber Eye Brush en de Hema Blending Kwast (die is afgekeken van Bobbi Brown & MAC). De kwast is ook goed in het licht aanbrengen van kleur op grotere gebieden, het wenkbrauwbot of als highlighter kwast. En verder is hij ook heel geschikt voor concealer, die kan hij heel mooi luchtig en natuurlijk aanbrengen.

Ik ben echt blij dat Essence met deze kwast is gekomen. Hij is goed in alles wat ik van een blendingkwast verwacht. De kwaliteit is goed, hij zit stevig in elkaar en tot nu toe nog geen haaruitval, ook niet bij het wassen.

Als je in de buurt bent van een mega Essence schap, neem dan zeker een kijkje bij de kwasten (links onderin). Deze kwast is zeker het kopen waard. Voor de prijs hoef je het niet te laten,want veel goedkoper ga je geen blendingbrush tegen komen.

De Essence Eye Blender Brush kost €1,59 (!) en is te koop bij filialen van Kruisvat met een vergroot schap en via Essence Eye Blender Brush

10 gedachtes over “Review: Essence Blending Brush

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s