Review: Revlon Matte Mono ‘Aubergine’

Heb je dat ook wel eens, dat je iets koopt, het weglegt en er vervolgens niet meer naar kijkt. Bij mij hoeft dat niet te betekenen dat het een saai product is, maar in beautyland komt er zoveel op de markt, er zijn zoveel interessante dingen, dat ik vaak niet half doorheb wat ik allemaal aan onontdekte pareltjes in mijn stash heb liggen. Zo kwam ik een bijzondere kleur matte oogschaduw tegen van Revlon, en je weet het, ik wordt heel blij van goede matte oogschaduws. Ik testte het voor je uit, lees verder als je hier meer over wilt weten!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Even een disclaimer vooraf: deze oogschaduw zit niet meer in het assortiment van Revlon. Ik kocht hem zelf bij Big Bazar, waar ze bakken hebben met ladingen make-up die uit het assortiment zijn. Die bakken vind je overigens bij alle op=op achtige winkels en bij de Action. Revlon heeft nog wel steeds matte oogschaduws, er van uit gaande dat de kwaliteit van alle matte oogschaduws een beetje overeenkomt.

Ik vind de verpakkingen van Revlon er altijd leuk uitzien. Clean, maar wel stevig en netjes. Het doosje is plastic, maar voelt stevig aan en heeft een goede sluiting.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Deze oogschaduw heeft Aubergine. Een passende naam als je naar de kleur kijkt!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Revlon zelf zegt dat de oogschaduw een suede-achtige poeder oogschaduw is, die over je ooglid glijdt, en hoge pigmentatie en een matte finisch biedt. De ingredienten van oogschaduw vind ik verder nooit heel interessant, maar ik heb nog nooit ‘boron nitride’ vooraan zien staan, daar staat meestal mica of talc. Ik was benieuwd en zocht het op: het is een mineraal ingredient dat zorgt voor de zachte structuur, het zijde-achtige gevoel. Klinkt niet gek toch?!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dit is de oogschaduw zelf. Die komt met een klein sponsapplicatortje, hartstikke goede extra, maar zelf gebruik ik dit niet. De kleur is paars, licht aubergine, maar met wat grijs er door heen. Hij lijkt me vrij koel. Ik vind het een bijzondere kleur waar ik er nog geen van had. Het motiefje in de oogschaduw vind ik leuk. Dit zijn geen aparte kleuren, dit is puur schaduw!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Een grote ‘yay’ voor de pigmentatie. De oogschaduw geeft goed kleur af! Hij voelt inderdaad heel zacht. Hij is daardoor ook iets korrelig en los, maar daar valt ook prima mee te werken. De kleur vind ik heel mooi. Hij is inderdaad koel. Paars kan heel mooi zijn bruine ogen, dus ik ging er mee aan de slag.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dit is de look geworden. Ik gebruikte een Maybelline Color Tattoo in ‘Endless Purple’ op het ooglid en Aubergine in de crease. Hij lijkt op het oog iets minder sterk kleur af te geven. Alsnog vind ik het een mooie kleur om te gebruiken bij paarse looks.

Ik ben blij met deze oogschaduw! Hij is zacht, geeft goed kleur af, blend prima, en is niet een standaard kleur. En het leukste, ik viste hem uit zo’n bak voor ongeveer 2 euro, zeker even kijken als je er een tegen komt dus!!

 

 

2 gedachtes over “Review: Revlon Matte Mono ‘Aubergine’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s