5 Quick Tips Voor Bronzer Zonder Vlekken

Ik vind bronzer mooi. Mijn bruine kleurtje van de zomer zwakt snel af, en nu het langzaam weer iets kouder wordt (oké, soms lijkt het net zomer), wordt mijn huid wat lichter en bleker. Ik gebruik bronzer om weer wat kleur in mijn gezicht toe te voegen. Maar bronzer is iets wat veel mensen lastig vinden, en ik in het verleden ook heel vaak fout heb gedaan, omdat je onwijs snel vlekken krijgt. Daarom deel ik vandaag vijf quick tips om je bronzer vlekkeloos aan te brengen!

SAM_6576

Even voor de goede orde, ik heb het vandaag niet over bronzer om te shapen, maar over bronzer voor kleur en glans. Een bronzer met een glittertje of glansje dus (vaak nog wel subtiel), voor een gezonde kleur en een mooie gloed. Over shapen komt binnenkort een artikel online, daarvoor gelden dezelfde tips ook deels, maar bronzen en shapen is wel verschillend. Vandaag dus over bronzen!

1. Poeder

Er is een regel in make-upland die je nooit moet vergeten. Poeder gaat alleen over poeder en vloeibaar alleen over vloeibaar. Als je een cream bronzer gebruikt, breng je deze aan vóór je afpoedert. Nu zullen de meesten een poeder bronzer gebruiken (dat is ook makkelijker), en daarom moet je eerst goed afpoederen voor je je bronzer aanbrengt. Als je dat niet doet blijft de bronzer als het ware aan je foundation plakken en krijg je sowieso vlekken, blenden kan dan bijna niet meer. Poeder geeft een goede basis en is een canvas voor mooie bronzer, Poeder maakt het makkelijker om je bronzer te vervagen.

SAM_6579

2. Pigment

Als ik iets review, is de pigmentatie één van de belangrijkste criteria om te bepalen of iets een goed product is. Maar als je net begint met bronzen, is het soms slimmer om een wat minder gepigmenteerde bronzer te gebruiken. Je kunt altijd beter opbouwen dan weghalen. Begin licht, en maak het donkerder als je dat nodig vindt, maar dit is de veiligste techniek. Een teveel aan bronzer krijg je heel moeilijk weg, en dat vlekt ook sneller. Als je wel een vrij gepigmenteerde bronzer gebruikt, doe dan voorzichtig. Neem niet te veel op je kwast en tik goed af, zo haal je het overtollige poeder van je kwast.

SAM_6130

3. De kwast

Bronzer breng je het makkelijkst aan met een hele luchtige kwast. Dit geeft de minste strepen en blend het beste. Bronzer is er voor een all-over gloed, dus je hebt ook een kleine kwast nodig, je hoeft helemaal niet zo precies te werk te gaan. Groot en luchtig zijn de sleutenwoorden. Ik gebruik zelf het liefst de Real Techniques Duo Fibre Face Brush. Dit is een hele luchtige kwast, met niet al te veel haartjes en deze is ervoor gemaakt om producten licht aan te brengen. Door de duo fibre haartjes vervaagt hij je bronzer ook mooi. Hij is lekker groot en daardoor heel erg geschikt voor bronzer over je hele gezicht.

SAM_6577

4. Lichte hand

Naast een luchtige kwast, is het ook belangrijk om lichte bewegingen te maken met je hand. Duw de kwast niet op je gezicht, maar zorg dat de haartjes net je huid raken. Ga niet snel op en neer, maar draai voorzichtige rondjes met je kwasten en maakk lichte stroken. Zo breng je de poeder licht aan en voorkom je strepen. Ook om te blenden houdt je het licht. Je kunt altijd nog een keer over je gezicht gaan als je wat meer wilt. Ga gewoon luchtig over je gezicht heen, niet te precies, gewoon ‘aaien’ met je kwast. Luchtig is de key.

5. Blenden

Om vlekken te voorkomen, en eventuele vlekken weg te werken, kun je maar één ding doen (tenzij je heel veel tijd hebt en alles er af kunt halen): Blenden! Vervaag je bronzer zoveel mogelijk, draai voorzichtig rondjes over de vlekken en strepen, vooral langs de kanten. Blijf blenden. Niet te hard drukken (zie vier), pak er zonodig een nog luchtigere kwast bij. Als het echt heel erg is kun je wat gewone poeder op je kwast doen en dan blenden, dat helpt ook om de vlekken te vervagen. Heb geduld, en blijf vooral blenden. Blendwerk is de sleutel naar een flawless en natuurlijk effect.

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips. Heb jij moeite met bronzer? Als je nog goede tips en trucks hebt, deel ze vooral bij de reacties!

 

2 gedachtes over “5 Quick Tips Voor Bronzer Zonder Vlekken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s