Catrice Check & Tweed limited edition quattro’s

Long time no see, ik weet het. Ik heb het Amelie even alleen laten doen, maar ik ben er weer!

Jullie hebben ze vast ook al lang in de winkel zien liggen, de Quattro Baked Eyeshadows  (de oogschaduws zijn dus gebakken in plaats van gedrukt) van de Check & Tweed LE van Catrice. Ik vind deze collectie heel interessant omdat ik wel iets heb met Engeland. En van die chique printjes op de verpakking wordt ik helemaal blij. Ik kocht daarom ook beide palletjes en ging vrolijk weer naar huis.

C&T oogschaduws

 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Eerst even over de superleuke verpakkingen. Het zijn kartonnen doosjes die sluiten met een magneetje. Lekker stevig dus. Het deksel van het doosje is niet plat zoals je vaak ziet bij oogschaduws in kartonnen doosjes, maar het is hol, zodat de baked oogschaduws niet beschadigen. Ook zit er tot mijn verassing een plasticje over de oogschaduws heen. Ik vind dit super leuk want het doet me denken aan dure merken die hun prachtige palletten ook beschermen met een extra plasticje. Er zit geen sponsapplicator bij wat ik op zich niet erg vind want ik gebruik toch mijn Real Techniques kwasten, maar er zijn mensen die zo’n applicator toch wel fijn vinden.

 

 

 

C01 London's Eye

C02 Town of Crown

 

Het printje dat op de verpakkingen staat vind ik echt heel leuk. En Catrice heeft goed gelet op de details want de kleuren op de verpakking komen overeen met de kleuren van de oogschaduws die erin zitten. Er is dus een groene (C01 London’s Eye) en een blauwe (C02 Town of Crowns) variant.

C01 London's Eye open

Nog even ter verduidelijking: het doosje is dus “hol” en er zit een beschermend plasticje over de oogschaduws heen.

C01 London's Eye shadows

Dit is C01 London’s Eye. In deze quattro zit een metallic roze , een toupe achtig bruine, een witte en een metallic groene kleur. Ik vind het een prachtige kleurencombinatie, perfect voor deze herfst! Toen ik de oogschaduws swatchte was ik nog blijer dan toen ik de verpakking zag, wat een pigment! De oogschaduws zijn heerlijk zacht maar wel een klein beetje poederig. Niet te wild met je kwast eroverheen bewegen dus.

C01 London's Eye swatch

De kleuren zijn allemaal redelijk mat (behalve de roze tint) maar de foto laat ze wel matter lijken dan ze in het echt zijn. Ik ben ontzettend tevreden over de pigmentatie van deze oogschaduws. Lekker veel kleur en zelfs de wit geeft gigantisch veel kleur af! Dat gebeurt niet vaak bij de oogschaduws van Catrice.

C02 Town of Crown shadows

Dan C02 Town of Crowns, deze kleuren zijn allemaal warmer dan die van het andere pallette (mooi uitgebalanceerd Catrice!) In dit pallette zitten een lichtgouden tint, een metallic blauwe, een donkerbruine en weer een roze tint.

C02 Town of Crown swatch

Bij deze swatch ziet het eruit alsof ik twee keer dezelfde kleur geswatcht heb, maar als je het wat beter bekijkt zie je dat het toch twee verschillende kleuren zijn. Dit komt doordat de foto de kleuren niet zo goed oppakte als ik hoopte. In het echt verschillen de lichtgouden tint en de roze tint wat meer van elkaar. De roze tint heeft trouwens kleine zilveren glittertjes erin zitten. Ook over deze kleuren ben ik heel erg tevreden, want ze zijn weer lekker gepigmenteerd en super zacht!

Ik heb ook nog een ooglook gemaakt met C01 London’s Eye.

Ooglook London's Eye

Op de foto is het niet heel duidelijk maar ik heb de groene kleur op mijn bewegend ooglid, en de bruine kleur in mijn crease. De witte kleur heb ik in mijn binnenste ooghoek en op mijn wenkbrauwbot. De roze tint heb ik niet gebruikt. Verder heb  Eyestudio Lasting Drama Gel Eyeliner 24H en The Colossal Volum’ Express waterproof van Maybelline op.

C&T backs

Wil jij ook deze palletjes kopen? voor 4.59 Euro haal je ze bij de Kruitvat.

Anne

 

 

3 gedachtes over “Catrice Check & Tweed limited edition quattro’s

  1. Anniek zegt:

    Toffe paletjes zeg! Ik zag ze al liggen in de winkel, maar ik was erover aan het twijfelen of ik ze mee zou nemen. Uiteindelijk niet gedaan, maar ik heb wel de nagellakjes gekocht, die zijn ook erg tof. Leuke review, je brengt me nu toch wel een beetje aan het twijfelen, ik vind ze toch wel erg mooi!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s