Review: Natural Collection Eyeshadow “Crushed Walnut”

We hebben je nog lang niet alles laten zien wat we in Londen gekocht hebben. Vandaag weer een product uit de Londense drugstore, waarvan ik van harte hoop dat dit merk ooit naar Nederland komt (voor jullie dan, want ik heb hem al!). Dit product is echt een aanrader als je binnenkort in de Britse hoofdstad te vinden bent, of als je even lekker wilt kwijlen. Benieuwd naar deze beauty? Lees dan verder!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Natural Collection is een heel erg budgetvriendelijk merk dat is gericht op eco-friendly en natuurlijke cosmetica. De schappen van Natural Collection zagen er eerlijk gezegd wat rommelig en vies uitzagen. Ik kreeg het idee dat de Engelsen hier niet zo’n fans van zijn. Maar ik sloeg toch aan het swatchen en was enorm blij verrast! De pigmentatie was meer dan prima. En nog blijer werden wij van het uitgebreide assortiment aan matte kleuren. Matte kleuren zijn bij budget merken (en soms ook de high end merken) vaak toch nog een issue. Meestal valt het pigment enorm tegen en zijn ze enorm poederig. Wat doet deze oogschaduw?

De verpakking ziet er in ieder geval al prima uit. Het is een volledig plastic verpakking. Het ziet er niet chic uit, maar het is wel praktisch. Het potje heeft een draaidop, daardoor blijft de dop wel mooi op z’n plek. Het logo vind ik mooi, en passend bij de ideologie van Natural Collection. Ondanks het plastic is het potje wel stevig, en denk ik niet dat het snel kapot kan. Ik neem hem zelf ook bijna ieder weekend mee in een toilettasje, en dat is nog geen probleem geweest.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dit is de achterkant van de verpakking. Hierop vind je de naam, “Crushed Walnut”. Dat vind ik een leuke, passende naam! De oogschaduw is vrij van parfum, dat is een goed ding voor mensen met gevoelige ogen/oogleden. Parfum is toch een stof die bij veel mensen irriteert op de huid, dus dan is dit wel een uitkomst. Zelf heb ik geen gevoelige oogleden, maar altijd beter zonder parfum dan met!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dit is de oogschaduw. Zoals je ziet is de oogschaduw wel al gebruikt. Ik had in Londen wel foto’s gemaakt van de ongebruikte oogschaduw, maar die bleken toch wat te donker, en daardoor onscherp te zijn. Dus we doen het hiermee! De kleur is matbruin, zonder enige glitter of shimmer. De kleur is niet uitgesproken koel of warm, hij zweeft er tussenin. Dat is fijn, daardoor is hij mooi in iedere look, en ook voor iedereen geschikt. Ik vind het zelf een hele mooie, en zeker bruikbare kleur!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En dan de swatch! Ik zie een goede pigmentatie! De oogschaduw voelt heel zacht aan, maar zeker niet te kruimelig. Met deze oogschaduw krijg je niet veel fall-out, wel zo fijn. De kleur geeft al veel pigment af, en dit kun je ook makkelijk nog wat opbouwen. Dit ziet er goed uit toch?!

Je zag deze oogschaduw gisteren al in actie in mijn blauwe EOTD, hier nog een keer de look:

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De kleur is echt een hele mooie in de crease, maar werkt ook mooi als enige kleur op het ooglid. Met een beetje water, setting spray, of een ander middel om oogschaduw vloeibaar te maken, is de oogschaduw echt mooi als eyeliner, zeker als je een minder harde eyeliner wilt dat de gebruikelijke zwarte eyeliner.

Deze matte oogschaduw is echt een hele mooie! De kleur is mooi, goed gepigmenteerd en zeldzaam, omdat hij matte is. Het is een goede eyeliner, crease kleur of op zich. Matte kleuren als deze,  voor zo’n zacht prijsje, vind je niet snel!

De Natural Collection oogschaduws kosten 1,99 pond, 2,50 euro dus! Ze zijn te vinden bij Boots.

Een gedachte over “Review: Natural Collection Eyeshadow “Crushed Walnut”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s