Een dupe voor Albatross?

Een tijdje terug schreef ik een razend enthousiaste review over de prachtige, iconische highlighter van NARS: Albatross. (De review lees je hier terug) Sindsdien snapte ik alle mensen die er over ravede helemaal en ik onbewust hield ik ook mijn ogen open voor dupes. Benieuwd of iets in de buurt kan komen van de schoonheid van Albatross. En van de week, tijdens de dagelijkse make upsessie, viel me iets op. Zou ik dan toch een dupe hebben gevonden? Lees verder als je nieuwsgierig bent geworden.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het leek me wel leuk om met jullie uit te zoeken of ik een dupe heb gevonden. Een échte dupe vinden voor een product is nog niet zo eenvoudig.

Ik vergelijk dus NARS Albatross met MAC Manila Paper. Manila Paper zit in het Devilishly Dark quad van MAC, en is een oogschaduw. Het is dus geen officiele highlighter, hij is ook een stuk gepigmenteerder. Ik heb geprobeerd om de pigmentatie voor de swatches gelijk te krijgen, zo zie je toch het beste of ze op elkaar lijken.

Boven zie je Albatross al. Het lijkt gewoon een witte poeder, maar dat is het zeker niet!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En hierboven zie je Manila Paper. Dat lijkt ook gewoon een witte poeder, ook deze is zeker meer dan dat. Zo op het eerste gezicht lijken ze echt heel erg op elkaar.

De fotos zijn trouwens in zonlicht gemaakt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik heb de kleuren ook even langs elkaar gelegd. Het lastige aan dat ze zo wit zijn is dat ze hoe dan ook op elkaar lijken.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Daarom zijn de swatches eigenlijk alleen de juiste manier om ze te vergelijken. De bovenste swatch (“veeg”) is MAC’s Manila Paper, de onderste swatch is Nars Albatross. Deze foto is gemaakt onder normaal daglicht. Ik zie dat Albatross iets geler is, en dat Manila Paper iets koeler lijkt. Maar wat lijken ze ongelofelijk veel op elkaar.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Maar ik heb natuurlijk ook een swatch in zonlicht nodig, om de glans te vergelijken. Nog steeds is boven MAC en onder NARS. NARS is echt een beetje gelig/goud. Manila Paper is echt ietsjes koeler, maar heeft wel een gouden glansje in zich. Dat is het enige verschilletjes. Ik moet je eerlijk bekennen dat als je op de ene wang Albatross en op de andere wang Manila Paper zou dragen, ik het verschil niet zou zien.

Ik zou dat ook concluderen dat Manila Paper nog geen identieke dupe is, maar wel heel erg op NARS Albatross lijkt. MAC Manila Paper is ongeveer even duur als je het zou omrekenen, maar hij is in Nederland veel gemakkelijker te krijgen. Mocht je dus niet van online bestellen houden of NARS niks vinden, is dit misschien een goed alternatief.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Wat denk jij, dupe of geen dupe?

 

4 gedachtes over “Een dupe voor Albatross?

  1. Anniek zegt:

    Wat een prachtige glans zeg, echt super mooi, van beide producten! Ze lijken inderdaad wel op elkaar, maar NARS Albatross vind ik toch net ietsje mooier. Leuke blog heb je trouwens, je hebt er weer een nieuwe volger bij op Bloglovin! 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s