Review: Eyeko Vision Eyes Liquid Eyeliner

We zijn nog lang niet klaar met het reviewen van de aankopen uit Londen. Vandaag weer één van het verlanglijstje die ik wist te vinden en scoren bij Selfridges. Ik had veel gelezen over soortgelijke eyeliners en ik als eyeliner-meisje moest toch echt een keer dit proberen. In Nederland zie ik ze langzaam binnendruppelen, maar ik wilde graag een van de ‘originele’ hebben. Dit klinkt misschien een beetje geheimzinnig, maar lees mee als je meer wilt lezen over deze eyeliner, en wat nu eigenlijk zo bijzonders is aan de Eyeko Vision Eyes Liquid Eyeliner. Lees verder!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Eyeko is een merk dat in de vroege tijden van de blog-revolutie regelmatig voorbij kwam. Bijna iedereen had een potje Eyeko Cream (een glimmende cream highlighter in de categorie krijg-je-van-z’n-lang-zal-ze-leven-niet-op) in zijn stash. Tegenwoordig hoor ik verdrietig weinig over Eyeko. In Nederland is het lastig te krijgen, maar ook op  Britse blogs zie ik er niet veel over. Eyeko is geen goedkoop merk, niet van de high end klasse, maar wel aardig aan de prijs.

Voordat ik je vertel wat er zo leuk is aan deze eyeliner, begin ik zoals ik altijd begin met reviews: de verpakking. De producten van Eyeko zitten allemaal netjes verpakt. Ik vind het doosje van de eyeliner echt leuk. Naast dat het praktisch en beschermend is, ziet deze er ook nog tof uit. Mooi, en vrolijk felblauw, met zwarte lijnen. Altijd leuk als er ook aandacht is besteed aan de verpakking.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op de zijkant staat in steekwoorden waar deze eyeliner goed voor is. Hij is waterproof, heeft een kwast-tip, is precies en vrij van parabenen (goed voor mensen met gevoelige ogen, lenzen, en dat soort dingen). Hij transformeert je ogen in één enkele streek.  Ik vind de hartjes, golfjes en sierlijke lijntjes op het doosje heel erg leuk.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En op de andere kant vind je nog veel meer informatie.

“Onze ultra fijne penseeltip en waterproof formule zijn gemaakt voor gemakkelijke, vloeibare applicatie die op de ogen glijdt en blijft zitten.”

“Voor controle, definitie, naar voren brengen van goede punten en lange houdbaarheid”

“Accentueer je ogen met een enkele streek voor een veelheid aan looks van kitten-lijntjes tot dramatische cat eyes.”

“Het is makkelijk om perfectie voor je ogen te bereiken, zelfs voor een beginner in eyeliner. Schud de pen voor gebruik met de dop erop en tijdens gebruik voor meer kleur.”

Dat zijn een hoop beloftes!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De Eyeko Visual Eyes Liquid Eyeliner is een zilver-kleurige pen met zwarte bedrukking. De pen is vrij lang, en ligt daardoor gemakkelijk in de hand. De dop sluit goed, zeker een must omdat vloeibare eyeliner nogal eens de reputatie heeft snel uit te drogen. Nog een tip om dit te voorkomen is om eyeliner pennen op zijn kop te bewaren, ik heb ze daarom altijd in een glas of beker staan, en dan loopt de vloeistof mooi naar beneden in te tip. Ik vind de pen er simpel, maar mooi uitzien. Veel van dit soort pennen zijn zwart van huls, en ik vind het daarom wel leuk om een keer een zilveren te zien!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Eyeko herhaalt nog een keer wat beloftes: waterproof, precision tip. Ik heb de kleur ‘Ebony’, zwart dus. De eyeliner is er in verschillende kleuren, maar ik gebruik eigenlijk alleen zwarte eyeliner, dus daarom nam ik de zwarte versie mee.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dan de tip. Hier draait het om. Je zult het niet zo snel zien, maar deze tip is geen vilt, geen spons, maar hele kleine haartjes die op elkaar zijn gepakt tot een heel precies, smal puntje. Eyeliners met zulke precieze haartjes zie je niet vaak, alleen in de vorm van een eyeliner die je moet dippen. En van die dip-eyeliners hebben vaak de kwaal dat de haartjes uit gaan steken bij het terugsteken in de verpakking en dat ze nooit heel precies zijn. Deze eyeliner krijgt zijn vloeistof dus vanuit de pen, en daardoor blijven de haartjes mooi. Ook is de inkt heel mooi dun, waardoor de haartjes niet door de war gaan. En een dun puntje als deze, heb ik eigenlijk nog nooit eerder gezien.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kijk dan doe dun!! De haartjes lopen natuurlijk af in dikte, en hoeven niet in een vormpje gesneden te worden zoals een sponstip dat moet, en daarom is het zo’n precies puntje.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Door het kwastje een beetje plat te duwen kun je zien dat het écht haartjes zijn.

SAMSUNG CAMERA PICTURESDe lijntjes kun je echt zo dun maken! De tips is zo ontzettend precies! Door wat harder te drukken kun je ook dikkere lijnen zetten. En je kunt in een gemakkelijke beweging golven maken, goed voor wings dus! Deze eyeliner is vrij vloeibaar, op je arm trekt deze dus wat in lijntjes. Dat doen de meeste eyeliners, en op je ogen zie je daar eigenlijk niks van terug, omdat op je oogleden niet dezelfde lijntjes en groefjes zitten als op je hand of arm. Ook kan een oogschaduwbasis of simpelweg wat oogschaduw voorkomen dat een eyeliner wegtrekt of glijdt. De eyeliner heeft een glanzende finish, je ziet dus een glans op je oogleden, hij droogt ook later niet matte op. Dit is een fijne eyeliner om andere lijntjes mee bij te werken door zijn precisie, maar let dus op dat je het verschil kunt zien tussen deze en een matte eyeliner (zoals die van Benefit).

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hierboven zie je Vision Eyes in actie. Je ziet hoe precies deze kan zijn, hij werkt strak, de lijn, hier met name bij de wing, is het heel gemakkelijk om een lijn strak te zetten. Het puntje kan je heel dun maken. Je kunt heel dicht bij de wimpers komen. De eyeliner blijft dus glanzen, dat vind ik vooral mooi bij een ooglook met glanzende oogschaduw. De eyeliner is lekker zwart en dekkend. Sommige vloeibare liners zijn wat doorschijnend, dat is deze zeker niet.

Ik vind de Vision Eyes eyeliner echt een hele goede eyeliner. Hij werkt extreem precies, en is heel fijn van vloeistof. De punt is zo mooi dun en blijft dun en netjes. Je kunt gemakkelijk hele dunne lijntjes zetten, maar ook stevige lijnen, perfecte wings. De eyeliner is goed waterproof, een regenbui overleeft ‘ie zeker. Ik denk dat deze eyeliner ook heel goed geschikt is als je wat wilt experimenteren met grafische lijnen en make-up art.

Als je graag met een pen je eyeliner opbrengt, is dit echt de koning. Hij is zo perfect! Het is lastig uit te leggen, maar deze eyeliner werkt zo soepel. Je trekt heel gemakkelijk een lijn, je schiet niet snel uit, en je kunt alles heel mooi strak maken en bijwerken als het nodig is, ook als je met een andere eyeliner fouten maakt. Ik vind het soms ook fijn om met een gelliner de basis lijn te zetten, en met deze de wing te doen en de lijn naar mijn binnenste ooghoek, zo dun mogelijk.

Deze eyeliner is ontzettend fijn! Ik snap wel dat mensen zo lyrisch zijn over dit type eyeliners, het werkt zo goed en vooral ontzetten nauwkeurig! De Eyeko Vision Eyes Eyeliner is ook prijzig, maar absoluut een toppertje! Hij kostte bij Selfridges 15 pond, dus dat is bijna 19 euro. Dat is goedkoper dan wat je bij High End merken zou betalen in Nederland, maar wel duurder dan een eyeliner van L’oréal bijvoorbeeld. Ik vind het wel echt de moeite, want zoiets is nu eenmaal niet echt in Nederland te vinden (als jij wel een merk weet die dit verkoopt, laat het zeker weten in de comments!).

 

 

 

 

6 gedachtes over “Review: Eyeko Vision Eyes Liquid Eyeliner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s