Review: NARS Albatross Highlighter

Er zijn een paar hele mooie merken in beautyland die iedereen kent, waar iedereen het over heeft, en die flink wat gehyped worden. Beetje jammer dat sommigen van deze niet in ons kikkerlandje verkocht worden. Één van die merken is NARS, die je misschien kent van Laguna bronzer, Orgasm en Deep Throat blush en… Albatross highlighter! In Engeland gingen we langs bij NARS en ik moest hem gewoon meenemen. Vandaag laat ik je zien of Albatross de hype én het geld waard is. Lees mee voor meer!

image

Ik had Albatross al op mijn Londen Verlanglijstje staan, dus ik wist dat ik hem zou kopen. Ik had er zoveel over gehoord, ontzettend veel over gelezen en ik denk wel honderd keer in actie gezien op youtube videos. Een vriendin had hem al, en die was er ook heel positief over. Ik was al verliefd voor ik hem ooit in het echt had gezien. Op Oxford Street gingen we naar Selfridges, waar NARS een meer dan prachtige counter heeft. Wauw, wat is NARS een mooi merk! We werden spontaan verliefd op alle mooie oogschaduws (Galapagos, ooit wordt je van mij), blushes, en meer. Maar ik kwam voor Albatross. De swatch was betoverend, en ik rekende af.

NARS verpakt haar producten in een mooi, stevig, zwart, kartonnen doosje. Je weet het, doosjes zijn een ding voor mij. Ik vind het altijd mooi, fijn en goed als een product mooi verpakt wordt. De doosjes van NARS vind ik mooi, simpel en chic. Je kunt het product niet zien, maar door de tekst op de verpakking weet je wel gelijk wat je in huis hebt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

We hebben het over Albatross (een vrij brave naam voor NARS). Ze hebben Albatross ook nog een nummer gegeven, 5131, waarschijnlijk om het makkelijk te maken voor verkopers en bestellingen. Ik ben blij dat ze beide hebben gedaan, een naam voegt toch altijd wat toe aan een product, en in dit geval, kent iedereen het bij naam.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

In het doosje vind je nog meer beschermend karton. De highlighter zit heel goed ingepakt, dat is fijn, zo kun je hem fatsoenlijk vervoeren zonder bang te zijn hem te beschadigen. Je betaalt aardig wat voor deze highlighter, dus dan is het wel fijn als je ook wat krijgt voor je centen. (Oké, je betaalt ook voor de verpakking) Ik vind het heel netjes van NARS!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De verpakkingen van NARS zijn echt iconisch. Ik denk dat bijna iedereen de doosjes wel herkent. En als je NARS misschien nog niet kende, komt de stijl je waarschijnlijk wel bekend voor, want hij is door veel merken gekopieerd. Denk aan ELF en Sleek, die hun verpakkingen duidelijk op NARS hebben geinspireerd. De matte finish vind ik heel chic en sophisticated staan. De verpakking is waarschijnlijk plastic, maar met een soort rubber laagje eromheen, wat heel grappig aanvoelt. De witte letters vind ik heel mooi. En dat het zo simpel is, vind ik mooi. Het is wel een verpakking die snel vies wordt. Met foundation- en poedervingers moet je uitkijken, want die zie je snel, maar dat is een detail.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op de achterkant zit een stickertje met wat informatie. Je krijgt 4,8 gram, en verder staat er de naam nog een keer op. En NARS’ slogan “Makeup Your Mind”. Ergens vind ik het een beetje jammer dat deze sticker erop zit, want de kleur is wat anders dan het doosje en dat verpest het een beetje, sorry NARS!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En de binnenkant, waar het allemaal om draait, is echt meer dan prachtig! Het doosje heeft een mooie, grote spiegel, altijd handig onderweg. En de poeder is netjes afgedekt met een plasticje, waar ook mooi het logo op staat van NARS. Het doosje sluit goed en stevig. Hij klikt makkelijk open, maar alleen als je het wilt, in je tas zal hij niet zomaar open gaan.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En zonder plasticje. Je zou bijna zeggen dat het gewoon een wit poeder is. NARS doet niet aan printjes in poeders, gekke vormen, maar geeft gewoon een ‘vierkantje’ met poeder. Zeker geen ramp, want vormpjes vervagen toch en zo krijg je zeker veel product, zonder overspray of andere onzin. Zo zie je niet veel aan de highlighter, dus op naar de swatches!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Voor een highlighter geeft Albatross echt heel veel pigment af. Bij een highlighter hoef je niet heel veel pigment te hebben, als de glans maar goed is, maar dit maakt hem wel heel geschikt om ook als oogschaduw te gebruiken. Je ziet op mijn vinger dat de poeder wit is, met een gele ondertoon en een goud glansje.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Zie hoe mooi die glans is! Zelfs zonder zonlicht geeft hij een mooie glow. In de zon wordt Albatross heel goud, en zonder zon heb je een mooie, frisse glans. De highlighter moet je wel goed blenden of met een luchtige kwast aanbrengen (denk aan een stippling kwast, zoals de H&M Shimmer Powder Brush), ik gebruik het liefst de Real Techniques Setting Brush voor Albatross. Deze witgouden highlighter is echt perfect voor shapen, subtiel en ook iets minder subtiel. Door de geweldige pigmentatie kun je hem heel heftig aanzetten. Zelf vind ik het mooi om hem bij mijn ogen, dus de binnenste ooghoek, heftig aan te zetten, daardoor lijk je veel wakkerder, en op mijn wenkbrauwbot wat subtieler. Verder draag ik hem op mijn jukbeenderen, op de cupidoboog (het boogje op je bovenlip, hierdoor krijg je een vollere bovenlip), en langs de lijn van mijn wenkbrauwen op mijn slapen. Zonder bronzer kun je zo toch al een lift geven aan je gezicht.

Ik laat je ook nog zien hoe ik hem op mijn jukbeenderen draag.  Verder draag ik op de volgende foto’s geen makeup.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Zonder flits.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Met flits. (Zie je die gouden glans!)

Ik ben helemaal verliefd geworden op de glans en het effect van NARS Albatross. Ik ben zo blij met deze aankoop! De afgelopen tijd is het in Nederland best wel warm geweest, en ondanks dat ik dan vaak geen foundation droeg en weinig makeup, droeg ik wel deze om mijn look wat op te fleuren. En ik heb ook al regelmatig opmerkingen gekregen over de glans op mijn wangen, die voorheen blijkbaar niemand opviel, terwijl ik wel meestal andere highlighters droeg. De highlighter is natuurlijk warm van ondertoon, maar ik denk dat deze voor zowel warme als koele huidjes heel mooi is. Zeker in de zomer kan een highlighter als deze je huid warmer laten lijken, en met de zomerse zon is dat vaak een stuk mooier dan een zilveren highlighter.

Albatross is een hele mooie witgouden, warme highlighter, die ook heel mooi is als oogschaduw. Het pigment is fantastisch, en daardoor is hij ook heel zuinig in gebruik. Ik snap wel dat highlighter zo ontzettend gehyped wordt.

Deze highlighter gaan jullie nog heel vaak voorbij zien komen, want ik kan geen dag zonder!

Albatross kost een lieve duit, 22,50 pond maar liefst, maar hij is het waard. Ik ga deze opmaken tot de laatste korreltjes poeder, dat weet ik bijna zeker. In het buitenland is hij goedkoper dan dat je hem online bestelt, dus als je nog weggaat deze vakantie, neem hem mee! Tot die tijd blijf ik duimen dat NARS een keer naar Nederland komt, zodat ik daar kan gaan kwijlen (kwijlen ja – niet kopen, want het is een ontzettend duur merk).

 

 

10 gedachtes over “Review: NARS Albatross Highlighter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s