Real Techniques Mini Brush Trio

Sorry voor de radiostilte. Vandaag weer een review. En ja, van kwasten. Deze lieve mini’s stonden al langer op de verlanglijst. Zijn ze de moeite waard, of slechts onhandig en klein? Ik laat het je zien!

image

De Real Techniques Mini Brush Trio is speciaal ontworpen voor op reis, in de handtas of overvolle toilettassen. De kwastjes zijn min of meer dezelfde kwastjes als die Real Techniques al had, alleen nu in een kleiner formaatje. De haren zijn, zoals altijd bij Real Techniques, vsn Taklon, een kunststof materiaal, en daarmee zijn de kwasten geschikt voor veganisten.

De kwastjes komen in een kkein, plastic hoesje. Dit beschermt ze, en je zou dit kunnen bewaren om ze mee te nemen. Zelf vind ik de sluiting niet heel praktisch werken. Het plastic plakt te veel aan elkaar. Verder een nette verpakking, die de kwasten netjes houdt.

image

En natuurlijk staat er nog wat informatie op de achterkant.

image

image

De kwastjes zijn echt klein. De haartjes hebben een vrij normale grootte, maar de handvaten zijn heel kort. Ik vind de kwastjes er wat goedkoper uitzien dan de grote kwasten van Real Techniques. Ze hebben niet zo’n anti-slip stuk, en het materiaal glimt een beetje, dat staat minder chic dan de matte grote kwasten.
Het korte handle is natuurlijk makkelijk in je tas, maar ik vraag me af of het praktisch werkt.

image

image

image
De eerste kwast is de mini face brush. Deze kleine is geschikt voor poeder, blush, bronzer, highlighter en blendwerk. Je zou hem eventueel ook voor foundation kunnen gebruiken, want de haartjes zijn synthetisch. Dit is de baby-versie van de Multitask Brush.
Dit is een handig klein kwastje, erg zacht ook. De haartjes zijn compact en mooi gesneden. De vorm is praktisch en hij werkt prima voor alles wat ik hierboven noemde. Hij is wat aan de kleine kant voor afpoederen, maar technisch gezien kan het wel.

image

image
Yay voor de mini foundation brush! De pointed foundation brush, z’n grote broer, is echt heel fijn voor concealer. Een backup is dus welkom. Toch is deze wel anders, de kwast is een slagje kleiner en wat minder vol. Door het korte handvat is de techniek dus ook anders. Deze is zeker niet zo fijn als de grote variant, maar prima on the go.

image

image

De mini eye brush, het zusje van de shading brush, lijkt het meeste op zijn grote kopie. Dit is een handig kwastje voor je oogschaduw, ook handig onderweg. Hier is niet echt iets mis mee. In de review van de Shading Brush lees je er meer over, want behalve het handvat is hij toch wel vrij identiek.

En hoe werken de korte handvaten?
Eerlijk, niet ideaal. Ik vind lange stelen fijn, want dan zitten je handen nooit in de weg, heb je goed zicht en geen schaduwen. Door de kleine steeltjes heb je toch wat slechter zicht. Je hebt verder genoeg controle, want je hebt de kwastjes wel gegarandeerd genoeg grip.
Ik ben zelf meer fan van full size kwasten, maar het kan zijn dat dit voor jou prima werkt!

Verder zijn de kwastjes van de gebruikelijke goede kwaliteit, zacht, stevig, prima om te wassen en geen haaruitval of slijtage.

image

Het is een goedkoop setje, je betaalt hier 10 euro voor drie kwastjes, wat gemiddeld 3,30 is voor een kwast. Dat is zeker niet veel. Als je nog geen Real Techniques kwasten hebt, op zoek bent naar handige mini’s is dit een aanrader. Anders denk ik dat deze set wat overbodig is.

Real Techniques Mini Brush Trio – €10,-

4 gedachtes over “Real Techniques Mini Brush Trio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s