Review: H&M Shimmer Powder Brush

Die kwastentik van mij, he, die is dus nog lang niet over! Iedere keer als ik iets ‘bijzonders’ tegenkom, dan moet ik het gewoon hebben. Ik ga aan de test, kijken of het iets is. En als het dan een fijne tool is, ben ik ook weer blij. Kwasten zijn leuk, ze staan mooi, ze zijn fotogeniek, en ze maken make-uppen een stuk makkelijker! Ik blijf dus nieuwe kwasten toevoegen, en inmiddels telt mijn collectie meer dan 70 kwasten (waarvan +- 50 oog-kwasten). Laatste toevoeging: de H&M ‘Selected’ Shimmer Powder Brush. Is het wat? Lees verder voor mijn mening!

SAM_6629

 

H&M heeft een vrij breed assortiment cosmetica (niet in alle filialen). In Eindhoven had al wel eens vaker de kwasten zien hangen, en eerder wat gekocht en getest (deze Divided kwast bijvoorbeeld). In Amsterdam in de grote H&M op de Dam, kwam ik in de kelder (waar Divided, en dus de leukste dingen naar mijn smaak, hangt) weer de cosmetica afdeling tegen. Ik stuitte op een kwast die me in Eindhoven nog nooit eerder was opgevallen. De Shimmer Power Brush leek verdacht veel op een stippling brush, en die zijn niet zo heel makkelijk te vinden, zou het? Uit de Selected range had ik eerder een kwast gekocht die me goed beviel, dus ik nam de gok en rekende hem af.

Ik vind de verpakking van de kwast heel netjes. Hij zit goed ingepakt, er kan niemand bij, maar je kunt wel duidelijk zien wat je koopt. De plastic verpakking is stevig en ik vind de gouden letters een leuk detail. Ik vind het wel jammer/vervelend dat de verpakking plat is, hierdoor worden de haren van de kwast ook plat gedrukt, en raakt de kwast zijn ronde model een beetje kwijt. Dit is wel weer goed te duwen, maar wel een beetje jammer alsnog.

SAM_6630

H&M noemt dit dus de ‘Shimmer Powder Brush’. Ik ben er inmiddels wel zeker van dat dit een Stippling Brush is. Ik denk dat dat mensen meer aanspreekt dan een shimmer powder brush, maar goed. H&M heeft wel gelijk, dit soort kwasten zijn heel geschikt voor highlighters, blushes, bronzers, eigenlijk alles wat je licht aan wilt zetten. Ook voor foundation is een stippling brush fijn, want door de top haartjes verdeel je product, en de onderste haartjes blenden het uit. Het idee van een stippling brush is dat de bovenste, fijne haartjes synthetisch zijn, en de basishaartjes natuurlijk. Door de menging van die twee soorten haar is het een unieke kwast die weer een heel ander resultaat geeft dan een gewone poederkwast.

SAM_6631

De Shimmer Powder Brush kost €5,99. Dat is een prima prijs voor een goede kwast. Het is niet super budget, maar zeker niet duur. Daarnaast zijn Stippling kwasten vrij zeldzaam in het budget-segment, dus dit is zeker een goede deal. Bedenk je ook dat kwasten investeringen zijn. Als je geld wilt stoppen in je make-up, begin dan bij goede kwasten, want die kunnen met de juiste verzorging jaren meegaan. Dat is een stuk langer dan de meeste make-up producten!

SAM_6632

 

Ik vind het uiterlijk van de kwast echt heel mooi. De witte handle staat chic, en de roségouden letters en top zijn ook mooi. Dit ziet er in ieder geval niet direct uit als een goedkope kwast! Misschien dat de witte handle wel wat vies wordt van de make-up, maar met een doekje los je dat zo op.

Verder voelt de kwast prima aan in mijn hand. Het handvat voelt stevig, de kwast is niet te dik en de steel is lang genoeg, en de kwast is fijn licht.

SAM_6633

De top is niet heel breed. In vergelijking met een poederkwast is deze vrij recht. Dat is niet erg, dat is hoe een stippler kwast bedoeld is. De bovenste laag haartjes is heel dun, en luchtig, dat is mooi.

SAM_6634

Hier zie je dat de kwast vrij fluffy is. Ook zie je goed dat de kwast van stevig naar luchtig loopt, de overgang is goed, niet te strak afgesneden. Verder zijn de haartjes netjes gesneden, ze voelen zacht aan. Je voelt ook verschil in de textuur van de haartjes, de synthetische haren (op de top) zijn glad en dun, de dierlijke haartjes zijn iets stugger en dikker. Je hebt dus geen namaak-stippler kwast in handen, of een geverfde, maar een echte! Verder zitten de haartjes netjes, niet allemaal gekke uitstekende haartjes, en hij valt ook niet uit (waar ik in het begin met mijn Teeez stippling kwasten wel last van had).

SAM_6636

De kwast is heel luchtig. Hierdoor is het een kei in het aanbrengen van poeders die je niet te heftig wilt, denk aan sterk gepigmenteerde blushes.

SAM_6635

De overgang is netjes, niet te abrupt. De kwast is verder netjes afgesneden. Stippling kwasten hebben altijd een platte top.

Deze kwast is echt heerlijk! Works like a charm! Hij is zacht, blendt fantastisch en is een echte multitasker.  Poeders brengt hij heel mooi aan, en vervaagt hij mooi. Als je blush wat zachter of natuurlijker wilt, is dit echt jouw kwast. Voor foundation is hij ook fijn. Het was even omschakelen, omdat ik eigenlijk altijd vol-synthetische kwasten gebruik, maar het werkt goed. Door de deppen en rond te draaien krijg je een heel mooi resultaat, een klein beetje zoals airbrush.

De kwaliteit is verder prima. Geen haaruitval tot nu toe. Met wassen is het ook omschakelen, een kwast met natuurlijke haartjes vergt iets meer inspanning om schoon te krijgen, maar het lukt wel. Zorg er wel voor dat je een mild product gebruikt, dan blijven de haartjes het allerzachtst.

Ik ben blij! Ik heb er weer een fijne kwast bij in de kwastenfamilie! Deze kwast is echt prima in zijn werk. Als je dus nog op zoek bent naar een goede, budget-proof stippling kwast, neem dan zeker een kijkje bij de H&M!

De Shimmer Powder Brush is dus €5,99 en te koop bij alle H&M filialen met een cosmetica afdeling.

7 gedachtes over “Review: H&M Shimmer Powder Brush

  1. DreamerKirsten zegt:

    Ziet er een goede kwast uit! Bij mijn H&M is er ook een breed assortiment te verkrijgen… Misschien toch maar eens een kijkje nemen dan 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s