Review: W7 Prime Magic Eye Primer

Big Bazar, zo’n typische winkel waar je nooit met lege handen vertrekt. Ze hebben er echt vanalles, maar wij komen er natuurlijk alleen voor de makeupjes en goede deals. Want soms vind je bij Big Bazar nog wel eens hidden treasures. Tussen de verstopte doosjes en Ciaté-lakjes (soon on our blog!), viel ons oog op een product van W7. En nu Catrice mijn favoriete eye primer niet meer verkoopt, kon het op geen beter moment komen. Maar is het iets? Ik laat het je vandaag zien!

SAM_6582

W7 is zo’n merk dat je al jaren tegenkomt in dubieuze winkeltjes, en verstopt in de hoekjes, vaak vies en aangeraakt, of volledig verstoft (Saffron en Femme zijn ook van die merken). Maar door de release van twee prachtige oogschaduwpaletten, de In The Buff en het In The Nude (die zie je ook snel voorbijkomen hier!), is W7 helemaal hip en happening! Daarom durfde ik deze primer met een gerust hart mee te nemen, want W7 heeft inmiddels een goede naam bij mij. En mocht het niks zijn, was ik ook niet veel kwijt, want hij koste maar €1,25!

De verpakking was onaangeraakt, en goed beschermd door een folietje. Wel zo handig, want bij Big Bazar is het altijd zo’n troep en ligt alles waar het niet hoort en wordt alles opengescheurd. Zo weten we dus zeker dat het nog niet aangeraakt is!

SAM_6584

De verpakking is ‘as simple as it gets’, maar dat is op zich niet gek als je bekijkt dat je er maar €1,25 voor betaald. Het ziet er prima uit, gewoon netjes, maar niet heel luxe of speciaal.

SAM_6585

W7 noemt dit ‘Prime Magic Eye Primer’. Dat is verder ook het enige wat ze er over zeggen.

SAM_6583

Want verder staan er geen beloftes op de verpakking. Niet erg, zo hoeven ze ook niks waar te maken. Ik val meestal toch niet voor die verkooppraatjes. Verder wel een uitgebreide ingrediëntenlijst. Ik zie goede dingen staan, zoals kamille extract en glycerine, maar helaas ook veel parabenen en siliconen. Heb je heel gevoelige ogen/oogleden, moet je dit misschien eerst testen.

SAM_6587

De applicator is zoals die van een lipgloss, een ‘doe-foot’. Dat werkt altijd wel handig. Ik breng toch altijd maar een stipje aan en werkt het uit met mijn vingers.  Het ziet er netjes uit, en je hoeft zo niet met je vingers in het product.

Wat ik verder zoek in een oogschaduwbasis:

– Een goede basis, die het ooglid egaliseert, voor een perfect ‘canvas’.

– Het moet er echt voor zorgen dat de oogschaduw beter blijft zitten, dat is het allerbelangrijkste.

– Het maakt kleuren intenser dan dat ze zonder basis zijn.

SAM_6588

Dit is de primer aangebracht op mijn hand. De applicator geeft veel product af, zoveel heb je echt niet nodig voor je ogen. Een beetje doseren dus! Verder is de substantie erg vloeibaar, niet dat het wegloopt, maar wel wat dunner dan ik gewend ben. De primer heeft een wittig-roze kleur, maar die verdwijnt als het product uitwerkt.

SAM_6589

Zie zo, helemaal uitgewerkt en letterlijk niks meer van te zien! (Nee,dit is niet zomaar mijn lege hand, hier zat echt product!) Van de witte kleur blijft dus gelukkig niks over. Daardoor is hij ook geschikt voor mensen met een donkere huid! Het product laat een zacht-glad laagje achter. Geen plakkerig siliconen gevoel, gewoon een zachte hand. Het egaliseert de lijntjes in mijn hand een klein beetje, op de foto zie je dat nagenoeg niet terug.

Nu de test voor kleurintensiteit! Ik bracht op een stukje van mijn arm een beetje van de primer aan. Links swatchte ik zonder de basis, rechts met. De oogschaduw is MAC Sea Worship, en ik gebruikte één veegje.

SAM_6591

SAM_6592

Op de tweede foto zie je toch echt wel verschil (de primer-swatch is daar boven). De kleur is intenser, iets donkerder en de glans is aanweziger. Goed resultaat!

En blijft het zitten? Jup! Deze primer doet zijn werk echt meer dan prima! Late feestjes en lange werkdagen overleeft hij prima! Ik zie aan het einde van de dag (of nacht) geen ophopingen in mijn crease, geen extra fallout, er loopt niks uit, gewoon net als toen ik het net aanbracht! De test is dus positief!

Ik heb er een nieuwe favoriet bij, en ik ben blij dat ik er twee van heb gekocht! Deze oogschaduwprimer doet wat hij moet doen, en meer dan goed! En het mooiste: hij is spotgoedkoop!

De W7 Prime Magic Eye Primer koop je bij Big Bazar voor €1,25

 

 

 

5 gedachtes over “Review: W7 Prime Magic Eye Primer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s