Tips voor sterke, lange nagels

Ik heb over het algemeen vrij lange nagels. Zo nu en dan geef ik mijn klauwtjes een ‘big chop’, maar meestal zijn ze lekker lang. Dat vibd ik mooi, vrouwelijk en ik ben gewend dat ze lang zijn, dus zonder ben ik een beetje gehandicapt. De meeste gestelde vraag is dan ook ‘hoe krijg je ze zo lang?’, en ook ‘bij mij breken ze altijd af’. Vandaag onthul ik mijn geheime recept tot lange, sterke nagels. Lees verder voor mijn tips!

SAM_6608

Ik moet je wel vertellen, en ik denk dat dat echt ook verschil maakt, ik heb nooit op mijn nagels gebeten en er nooit aan geplukt. Ook heb van jongs af aan altijd graag lange nagels gehad (ik wilde nooit dat ze geknipt werden, ik maakte daar echt een drama van). Als je nagels bijt, krijgen ze natuurlijk nooit de kans om te groeien.
En bij nagelbijten krijg je wat ook het probleem is met het knippen van je nagels. Je nagels krijgen zo steeds een schok, knik en je buigt ze om, dit maakt ze zwakker en instabieler. Dus nooit bijten of knippen, alleen vijlen als je ze korter wilt hebben, en alleen één kant op vijlen.

SAM_6615

 

Verder is het belangrijk om je nagels niet te laten lijden onder chemische stoffen. Aceton, het sterk ruikende goedje dat in veel nagellakremovers zit, verwijdert lak als de beste, maar droogt je nagels uit. Droge nagels worden broos en gaan splijten en breken sneller af. Als het niet per sé hoeft, gebruik dan een remover zonder aceton, die zijn er tegenwoordig genoeg te koop.


Heb je last van droge nagels? Smeren dan! Een handcreme kan echt een wereld van verschil maken voor jouw droge nagels! Er zijn veel speciale handcremes ontwikkeld die wat extra verzorgende ingrediënten bevatten om je nagels sterk en gezond te houden. Lemony Flutter is echt een grote favoriet, en het zorgt er ook voor dat je nagels niet verkleuren. Een simpele creme kan al voldoende zijn om in ieder geval je nagelriemen te verzorgen, ook belangrijk, want de conditie van je nagelriemen heeft zeker invloed op je nagels en hoe deze groeien. En mocht je dan eindelijk lange nagels hebben, zien je vingers er ook mooi uit. Ik vind bovenstaande handcreme van Kruidvat ook heel fijn, die verzorgt je nagels ook extra.

SAM_6612


Soms is alleen regelmatig smeren niet voldoende. In de winter bijvoorbeeld, of als je met afwasmiddelen werkt, of andere chemicaliën, dan kunnen je nagels extra droog worden. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om altijd handschoenen te dragen bij de afwas,  maar zulk soort dingen schieten er bij mij altijd bij in. Als mijn nagels en nagelriemen het echt nodig hebben, smeer ik extra met Keratine Nail Repair van Trind. De Keratine houdt je nagels sterk en je ziet bijna gelijk resultaat. Een extra kuurtje kan nooit kwaad!

SAM_6613


Voeding kan helpen bij het kweken van sterke nagels. Stoffen als keratine, calcium, vitamine a t/m e, kunnen ervoor zorgen dat je nagels sterker worden en sneller groeien. Als je nagels langzaam lijker te groeien dan normaal, moet je eens kijken of je dit soort stoffen voldoende binnenkrijgt. Langzaam groeiende nagels zijn namelijk een teken dat ze ongezond zijn, vitamine B-complex kan dan helpen. Zelf heb ik tijdje, om het te proberen, de huid, haar en nagels-pillen van Kruidvat geprobeerd. Nu heb ik zelf dus vrij sterke nagels en groeien ze tamelijk hard, dus of het echt effect heeft gehad op mijn nagels kan ik niet bewijzen. Maar misschien dat deze combinatie van allerlei vitaminen, mineralen en goede stoffen jouw helpt om je nagels langer te laten groeien.

SAM_6611

Om je nagels stevig te houden zolang ze nog zwakker zijn, of om te voorkomen dat ze zo snel afbreken, kan het helpen om gelnagellak te dragen. Zelf draag ik het wel eens naar het werk, als ze ook wat meer risico lopen. Gelnagellak houdt je nagels vrij hard en voorkomt echt dat ze afbreken. Zo krijgen je nagels de kans om ook echt te groeien.

Zelf merk ik dat mijn nagels het het beste doen als ik ze constant houdt. Op regelmatige basis smeren, en vooral ook goed vijlen. Je wilt je nagels mooi recht/gevijld houden. En verder is het een kwestie van heel veel geduld hebben. Je nagels groeien niet in een week aan, daar gaat, zeker in het begin, wat tijd over heen. En lukt het niet, dan vijl je ze weer kort en begin je overnieuw.

 

 

 

 

2 gedachtes over “Tips voor sterke, lange nagels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s