Battle: MUA vs. W7

Sinds de rage rondom de Naked paletten zijn Nude-paletten, Natural-eyes en Naked-dupes niet meer weg te denken uit de cosmeticaschappen. Naked 2 is misschien wel de meest geroemde en daarom ook degene met de meeste dupes. En dupes, die dupen elkaar weer. Zo is een hele oorlog ontstaan tussen allemaal na-apers, om wie nu eigenlijk de beste is. Ik heb zelf twee Naked 2-dupes, die ik vandaag voor jullie vergelijk, welke komt er ongeschonden uit de strijd? Lees verder!

SAM_6597

Ik vergelijk vandaag twee budget dupes. beide toch echt een stuk goedkoper dan de originele Naked 2 van Urban Decay. Die kost namelijk zo’n €40,-, en dan is hij ook nog eens niet verkrijgbaar in Nederland, maar alleen via webshops te koop. Het MUA Undress Me Too kost €5,99 bij de Kruidvat en de W7 In The Buff heb je in huis voor €7,99 via Op=Op, Big Bazar, DA, Alice&Jo en meer webshops. Dat scheelt nogal, maar MUA heeft gelijk een punt binnen, want voor 2 euro minder heb je hem!

Van beide palettes staat ook een review op onze site.

In de linkerhoek: MUA Undress Me Too – €5,99

In de rechterhoek: W7 In The Buff – €7,99

“Are you ready to rumble…”

SAM_6596

SAM_6595

 

Verpakking:

Als het gaat om de mooiste verpakking, wint W7. Het blik ziet er mooi uit en lijkt ook ontzettend op het Naked 2 palette. Alleen, dat blik van mij opent niet zo gemakkelijk, met veel geweld maak je hem open en dat schiet ‘ie  open, dat gaat dus niet met beleid. De MUA verpakking is simpel, en van plastic, maar deze gaat wel gemakkelijk open. En ik vind het ook fijn dat je door het deksel heen kan kijken, dan weet je snel welk palette je in je handen hebt. Beide paletten hebben geen spiegel, en hebben een sponsapplicator.

SAM_6598

 

Inhoud:

W7 vraagt 2 euro meer voor het palette, maar je krijgt ook grof meer inhoud. Bij MUA heb je 9,6 gram, en bij W7 15,6. De prijs is dus voordeliger (in verhouding) als je het W7 palette koopt.

SAM_6599

SAM_6600

Namen:

Ik vind dit gelijkspel. Beide merken hebben hun best gedaan om passende, leuke namen te bedenken. Ik vind het leuk dat MUA de kleuren heeft gekoppeld aan uitdrukkingen en gevoelens, dat past echt leuk. W7 heeft het iets praktischer gedaan, maar zo kun je wel makkelijk de namen onthouden en weet je wat er mee bedoeld wordt.

Het belangrijkste, de swatches. Hieraan kun je zien hoe de kleuren op elkaar lijken, en welke kwalitatief beter zijn. Je ziet steeds 3 tinten, en 6 swatches. De linkerswatch is MUA, de rechterswatch is W7. Ze zijn allemaal met één veegje gemaakt.

SAM_6601

 

Van de lichte kleur is de pigmentatie van W7 iets beter, W7 is ook iets geler, maar verder lijkt dit erg op elkaar! Van de tweede kleur is W7 echt beter gepigmenteerd, het grootste verschil verder is MUA wat meer goud is, en W7 wat meer naar koper neigt. De glans van de laatste kleur is bij MUA een stuk heftiger, en hij lijkt meer te dekken. Verder zie je ook dat W7 wat meer brokkelt.

SAM_6602

Oei, de eerste kleur van dit rijtje lijkt niet zo op elkaar. W7 is een stuk donkerder en minder glanzend dan MUA. De tweede kleur lijkt beter, als is MUA wat meer paarsig, en neigt W7 toch wat meer naar taupe. Ook de laatste van dit rijtje is erg verschillend. Die van W7 brokkelt nogal, maar is een stuk donkerder en grijzer, waar MUA lichter en groenig is.

SAM_6603

Ook hier is veel verschil te zien. W7 valt me hier tegen, die is echt niet goed, en veel gouder dan wat MUA geeft. De tweede tint is ook anders, MUA is heel zilver, waar W7 donkergrijs is. De laatste kleur lijkt erg op elkaar, alleen W7 is wat beter gepigmenteerd.

SAM_6604

Van de eerste tint (die ik echt van beide paletten echt bijzonder vind), is MUA wat roder en W7 wat zwakker gepigmenteerd. De tweede kleur lijkt heel erg, alleen W7 is net iets donkerder. Bij de laatste kleur wint MUA echt, die is een stuk donkerder, echt een goede matte zwarte kleur.

De oogschaduws van W7 zijn over het algemeen iets beter gepigmenteerd, en zachter, maar wel brokkeliger (en dat zorgt weer voor fallout). Ik vind het lastig om te kiezen welk palette nu echt beter is, want ze hebben allebei tinten die wat minder goed zijn, maar dat wordt dan weer gecompenseerd door andere tinten die weer beter zijn..

Dus ik zeg: bekijk de swatches en vel zelf je oordeel. Welk palette vind jij beter?

 

2 gedachtes over “Battle: MUA vs. W7

  1. Jewel-Nails zegt:

    Wat een leuke vergelijking heb je gemaakt! Ik vind het wel verbazend dat je bij het W7 palette zoveel meer krijgt in gewicht! Mooie kleuren hebben ze beide, alhoewel ik denk net wat enthousiaster ben over het W7 palette 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s