Review: Essence All About Sunrise pallette

Ik was laatst (weer) eens in de Kruidvat, een beetje rondkijken, zoals ik altijd doe. Wat random dingen swatchen totdat mijn armen helemaal volzitten, want natuurlijk zijn alle tissues dan op.. (Tip: neem zelf tissues mee als je makeup gaat swatchen in een winkel) Anyway, ik dwaal af van het onderwerp. Ik was dus in de Kruidvat en keek een beetje rond naar nieuwe palletjes op uit te proberen en toen vond ik het ‘All About Sunrise’ pallette van Essence. Ik heb al het ‘All About Nude’ pallette waar ik erg tevreden over ben, dus ik durfde het aan om het palletje mee naar huis te nemen.

P1050764

 

Het palletje is gemaakt van stevig doorzichtig plastic met een kliksluiting, erg praktisch dus, en ook stijlvol want zo kan je de oogschaduws mooi zien zitten. De kleuren variëren van matt naar shimmer naar metallic (volgens de verpakking). Ook zijn de oogschaduws long-lasting, zijdeachtig en zacht van textuur.

P1050766

Ik heb dus de 03 Sunrise gekocht.

P1050771

Dit zijn de kleuren van up close. Essence zegt dat er matte kleuren bij zouden moeten zitten.. ligt het aan mij of zien jullie die ook niet? Beetje jammer Essence.. Wel vind ik de kleuren die erinzitten erg mooi. Variërend van licht naar donker, waardoor je er veel verschillende looks mee kunt maken. Ik vind vooral de kleur in het midden van de onderste rij heel erg mooi, een beetje lichtroze/perzikachtig met een oranje gloed.

P1050773

De swatches. De eerste 3 zijn van de bovenste rij, en de laatste 3 zijn dus van de onderste rij. Er zit inderdaad, zoals ik al dacht, geen enkele matte kleur bij. Wel extreem shimmerende kleuren. Ik vind dat wel mooi hoor, maar dan heb je niet zo veel aan het pallette in z’n eentje vind ik, omdat ik graag ook een matte kleur gebruik om het geheel wat meer draagbaar te maken. De oogschaduws zijn allemaal lekker zacht, en ik ben erg tevreden over de pigmentatie, ze zijn allemaal wel wat poederig waardoor er snel fall-out ontstaat.

P1050790

Ik heb met het palletje ook een ooglook voor jullie gemaakt, helaas is dit de duidelijkste foto (Goede foto’s maken is echt heel moeilijk!)

P1050779

 

Oke, de uitleg:

Allereerst gebruikte ik de donkerste kleur in het palletje (Rechtsonder) en blendde ik deze met een pencilkwast van Essence in mijn crease en op mijn onderste wimperrand. Dit blendde ik uit met een blendingkwast van de Hema zodat het er wat zachter uitzag. Daarna nam ik de middelste kleur van de onderste rij (Want die vond ik het interessantst) en bracht ik die met een platte oogschaduwkwast aan over mijn hele bewegende ooglid. In mijn buitenste ooghoek bracht ik de kleur rechtsboven aan en in mijn binnenste ooghoek gebruikte ik de kleur linksboven als highlighter. Ik maakte de look af met een subtiele winged eyeliner en een lik mascara op mijn bovenwimpers en onderwimpers.

Het All About Sunrise pallette is voor €3,59 te koop bij de Kruidvat.

Anne

7 gedachtes over “Review: Essence All About Sunrise pallette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s