Review: Skindinavia Makeup Finishing Spray

De finishing spray, ik schreef er vorige week al over in de review van TBS Vitamine E Mist, maar een échte finishing spray voor langhoudende makeup had ik nog niet in mijn bezit. Maar bij Boqz, waar ik nog iedere keer sta te stuiteren van enthousiasme, vond ik Skindinavia in de box van Alice&Jo. Ik rekende af en ging thuis aan de slag. Ik heb het nu een aantal keer gebruikt en kan mijn mening geven. Is de Skindinavia Makeup Finishing Spray een aanrader?
SAM_6247

Skindinavia is een in Nederland relatief nieuw merk, wat bekend staat om hun sprays. Het merk uit Australië maakt namelijk alleen primer en finishing sprays. En als een merk gespecialiseerd is in iets, dan zal het ook wel goed moeten zijn toch?

De verpakking vind ik in ieder geval mooi. Een simpel zwart spuitflesje, met mooie zilveren letters. De ‘Ultra fine long wear makeup setting spray’ belooft 16 uur houdbaarheid van je makeup.

SAM_6248

Je krijgt 59 ml, (best een gek getal) en de spray belooft hypoallergeen en parabenen vrij te zijn. SAM_6249

Een beetje jammer is dat Alice&Jo een flinke sticker over de achterkant van de verpakking had zitten. Die kreeg ik ook niet netjes weg, waardoor er nu een vieze plaklaag op zit. Maar ik wilde wel graag de gebruiksaanwijzing en ingrediënten zien. Door middel van plaatjes laat Skindinavia zien hoe je de spray moet gebruiken, eerst makeuppen, daarna schudden en dan op 20 cm afstand sprayen, in een X- en T-vorm.

Ook kun je lezen dan de spray dierproefvrij is, getest op ogen, en geen vlekken achterlaat op je kleren. Ook is hij vrij van olie en dermatologisch getest: super goed dus allemaal! En dan is de spray ook nog eens geschikt voor alle huidtypen!

De spray is bedoeld om je makeup langer te laten zitten en makeup die wat vervaagt is, opnieuw leven in te blazen. Het zou snel moeten drogen.SAM_6250

Op de ingrediëntenlijst zie ik vooral chemische middeltjes, en veel water. Er zit alcohol in de spray, maar dit is bedoeld om de spray snel te laten drogen. Wel jammer dat je de spray dus kunt verwijderen met water, dat zou dus betekenen dat hij niet waterproof is.
SAM_6251

De spuitkop is netjes, en wordt ook nog beschermd door een plastic dopje.

In het filmpje zie je hoe de nevel zich verspreid. Het is heel licht en verfrissend. De nevel is licht genoeg om te voorkomen dat je druppeltjes op je gezicht ziet. Hij droogt inderdaad ook snel.

En doet het ook iets? Ja! De spray zorgt er ten eerste voor dat je een minder poederig effect hebt op je gezicht. Hierdoor ziet je makeup er egaler, maar ook natuurlijker uit. Verder voelt het fris en verkoelend. Ook zorgt het er wel degelijk voor dat je makeup langer blijft zitten, geen 16 uur draagtijd, maar wel een schooldag. En als mijn makeup een beetje wegvaagt, spray ik nog eens en lijkt het allemaal wat te ‘blurren’ en ziet het er weer frisser en netter uit, alsof wat er nog op je gezicht zit opnieuw verdeeld wordt. Het werkt dus!

Ik heb de Skindinavia Makeup Finishing Spray toegevoegd aan mijn dagelijkse routine en ik ben er heel erg blij mee!

Je koopt Skindinavia bij Alice&Jo, en dus ook bij Boqz in Eindhoven. Voor de Original spray, 59 ml, betaal je €14,95. Er zijn drie maten, 59, 118 en 236 ml, en je hebt verschillende varianten, ook voor anti-aging bijvoorbeeld.

4 gedachtes over “Review: Skindinavia Makeup Finishing Spray

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s