Look met MAC x4 (Foto Tutorial)

Eerder deze week liet ik jullie mijn nieuwste MAC baby zien: een palette met vier kleuren, zelf samengesteld. Ik koos voor Naked Lunch, Mythology, Wedge & Swiss Chocolate. Ik ben er weer helemaal verliefd op (dat bne ik bij al mijn nieuwe make-upproducten), en heb de hele week veel geprobeerd en gespeeld met het palette. Ik heb de kleuren gemixt en gematched om te kijken wat ik een mooie combinatie vond. In het artikel beloofde ik jullie een look, dus bij deze, de uitkomst van al mijn geprul met mijn nieuwe palette. Het is een stap-voor-stap foto tutorial, dus kijk gezellig mee!

SAM_6421

Ik ben gegaan voor een vrij eenvoudige look. Ik heb alle vier de kleuren uit mijn palette gebruikt, en ik voegde nog wat toe, maar dat zie je verderop. De look is een beetje rood-bruin, op de ene foto komt dat beter over dan op de andere, het licht werkte helaas niet zo heel goed mee. Ik heb geen winged eyeliner gebruik, dat doe ik normaal wel bijna altijd, omdat ik de look iets zachter wilde houden.

SAM_6425

Dit zijn de producten en kwasten die ik heb gebruikt. Je hoeft natuurlijk niet precies dezelfde kleuren te gebruiken, en ze hoeven ook echt niet van MAC te zijn, maar ga op zoek naar iets vergelijkbaars. Het belangrijkste zijn de oogschaduws, ga op zoek naar een hele lichtroze, shimmery kleur; een koper-achtige roestbruine/rode kleur; een natuurlijke kleur voor in de crease, iets wat vrij dicht bij je huidskleur ligt, maar net iets donkerder is; en een matte bruine kleur, met een rode ondertoon. Ook gebruikte ik een huidskleurige tint als een soort basis, ik gebruikte Buff uit het W7 In The Buff Palette. Verder is een zwart oogpotlood ook nodig.

SAM_6402

Begin met een schoon ooglid. Breng een basis aan, dat zorgt voor een egaler ooglid, en daardoor blijven de kleuren beter zitten én worden ze iets intenser. Ik gebruikte de Catrice Prime & Fine Eyeshadow Base.

SAM_6403

Ik bracht hier ‘Buff’ aan uit het W7 In The Buff palette. Hij lijkt hier wat geel, maar hij sluit bijna aan op mijn huidskleur in het echt. Breng dit het liefst aan met een fluffy blending kwast, want het hoeft maar licht te zijn. Dit is een extra basis, hierdoor kun de kleuren later beter blenden.

SAM_6404

Hier bracht ik Naked Lunch aan in de binnenste ooghoek, en onder het wenkbrauwbot. De kleur lift mijn wenkbrauwen een beetje, en door de binnenste ooghoek lijk je wat frisser en wakkerder.

SAM_6405

Dan breng je Mythology aan op het hele bewegende ooglid. Ik blende het ook een beetje naar boven in de crease/arcadeboog. De losse glittertjes die je op mijn gezicht ziet liggen, noemen we fall out. Dat kun je aan het eind weghalen met wat remover, of bedekken met concealer.

SAM_6408

Hier breng ik Wedge aan in de crease. Lichtjes, want hij is bedoeld als overgangskleur en om de volgende kleur beter te blenden. Het zorgt ook voor iets meer diepte.

SAM_6410

Nu breng ik Swiss Chocolate aan in de arcadeboog. Dit mag je vast blenden. Ook breng ik het met een klein kwastje aan onder de onderste wimperrand. Dat geeft het ook meer vorm.

SAM_6411

Ook breng ik wat van Swiss Chocolate aan op de bovenste wimperrand, dit hoeft niet heel precies. Dit is alleen bedoeld om de kleur van het potlood dadelijk makkelijker te vervagen, en door de kleur past het ook wat beter in de look.

SAM_6412

Met het MUA 3-in-1 Contour Potlood, zet ik een dun lijntje langs de wimperrand. Dit mag best slordig zijn, want dadelijk gaan we het vervagen. Ik breng ook wat op de bovenste waterlijn, dat heet tightlinen.

SAM_6413

Met een klein kwastje en een beetje Swiss Chocolate vervaag ik het potlood. Ik vervaagde het een klein beetje in een wing, aan de buitenkant dus wat wijder dan aan de binnenkant.

SAM_6414

Ik bracht nog een klein beetje van Mythology aan, om de kleur wat te versterken (die was wat vervaagd door het blenden).

SAM_6415

En een laagje mascara om het af te maken!

SAM_6419

En de look is af!

SAM_6417

Zoals je ziet is het helemaal niet moeilijk! Een paar eenvoudige stappen en je draait een eenvoudige ooglook in elkaar. Hopelijk zien jullie zo ook hoe ontzettend mooi de kleuren zijn die ik uitkoos voor mijn palette.

Het artikel met de swatches vind je hier.

Amelie

 

 

Een gedachte over “Look met MAC x4 (Foto Tutorial)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s