The Perfect Palette TAG

Al een tijdje gaat de Perfect Palette TAG rond in beautybloggers-land, ik vind het een hele leuk tag om bij anderen te zien, dus besloot ik hem ook in te vullen, in de hoop dat jullie dat ook leuk vinden! De vragen vond ik helemaal niet zo makkelijk, en ik heb nog flink moeten zoeken in mijn stash en lastige knopen door moeten hakken, maar het is me gelukt. Ben je benieuwd naar welk palette ik mee zou nemen naar een onbewoond eiland? Of van welke aankoop ik stiekem spijt heb en welke verpakking ik het mooist vind? Lees dan verder!

SAM_6383

De awards in de verschillende categorieën gaan naar….

Best Packaging (Beste Verpakking) – Dior Transat Sundeck & MAC

 

SAM_6381

SAM_6382

 

De beste verpakking heb ik onderverdeeld in twee categorieën,  de mooiste, en de handigste. De mooiste gaat, no doubt, naar Dior. Het Sundeck palette heeft de standaard verpakking van Dior, prachtig koningsblauw, met zilver en in bepaald licht verschijnt ‘CD’. De binnekant is ook prachtig, door het motiefje in de middelste kleur. Het palette komt in een mooi velours zakje, wat ik ook een pluspunt vind! Ik heb veel mooie palettes, maar dit vind ik, nu, de mooiste. Een andere genomineerde was het Estée Lauder palette wat je verderop in het artikel ziet.

De handigste zie je helemaal bovenaan, dat zijn de x4 paletten van MAC. De uitstraling is chic, sophisticated en netjes. De doorzichtige deksel is makkelijk, zo zie je de kleuren, en hij sluit magnetisch. De paletjes zijn handzaam, en je kunt de kleuren verwisselen. Het paletje is stevig, en licht en blijft goed dicht. Ik vind het ontzettend praktisch!

image

Deze wilde ik jullie ook nog laten zien bij de mooiste verpakking; Catrice Revoltaire. Ik vind het zonder twijfel de mooiste collectie van Catrice ooit. De barok, de de zwierige lijnen. Ook het materiaal is veel zwaarder en mooier dan normaal.

Best Color Payoff (Beste Pigmentatie) – Sleek Au Naturel

SAM_6384

 

Het kiezen van de meest gepigmenteerde palette was heel lastig. Ik heb veel kleuren die ontzettend veel kleur afgeven! Ik wilde wel graag bij iedere categorie een ander palette laten zien, dat is wel zo leuk en interessant om te lezen. Daarom koos ik voor het Au Naturel Palette van Sleek, en dan met name de onderste rij. Het palette is hartstikke goedkoop, maar er komt een bom van pigment af! De kleuren zijn wel wat los, maar heel intens! Door dit soort paletten snap ik soms niet dat er nog merken zijn, die makkelijk 40 euro of meer voor vier kleurtjes vragen, en waarbij het pigment tegenvalt. Sleek kan het voor een paar euro! Met name de matte zwarte kleur vind ik heel goed, je ziet toch vaak dat een goedkopere matte zwart soms wat slecht en groenig is, en deze is echt super zwart!

Most Versatile (Meest Veelzijdig) – MUA Undressed

SAM_6392

 

Er zijn veel veelzijdige paletten in mijn stash te vinden, maar deze vind ik wel echt goed en veelzijdig. En als ik het over veelzijdig heb, dan wil ik lichte en donkere kleuren, afwisseling (dus niet alleen bruin), ik wil een highlighter en een kleur voor in de crease, ik wil een mix van verschillende finishes (shimmer, glitter, matte) en ik wil er verschillende looks mee kunnen maken, voor zowel overdag als ’s nachts. Het MUA Undressed palette is een dupe van het Urban Decay Naked 1 palette, en heeft gewonnen in deze categorie! Ik zie een matte en een glanzende highlighter, ik zie goud, bruin, groen, maar ook roze, grijs, blauw en zwart. Dit palette heeft echt veel mooie, afwisselende kleuren die iedereen staan!

Best for Traveling (Beste voor op Reis) – Dior mini’s Petal Shine & Royal Kaki

SAM_6385

 

Ik vind het voor reizen belangrijk dat een palette niet te veel ruimte in beslag neemt, niet te zwaar is, een spiegel(tje) heeft, verschillende kleuren (voor overdag en ’s nachts, zo hoef je maar één palette mee te nemen) en dan zo klein mogelijk. Ik koos voor de mini paletjes van Dior. Deze koop je in combinatie met bijvoorbeeld een mascara. De paletjes zijn echt heel klein, en passen daardoor overal makkelijk in, maar ze zijn wel groot genoeg om er makkelijk met je kwast in te kunnen. Ze hebben een klein spiegeltje, en ze zien er mooi uit. Petal Shine (de dichte) heeft paarse, roze en bruine kleurtjes, Royal Kaki heeft groen, goud, matte zwart en zilver-grijs en een goede witte highlighter. Op de foto ligt mijn hand erbij, je ziet dus dat ze echt heel schattig en klein zijn!

Biggest Regret (Meeste Spijt) – MUA Matte Ever After

SAM_6390

 

Dit was ook een lastige! Als ik iets écht niet gebruik of me écht niet bevalt gooi ik een product meestal weg, dus het was lastig om een kandidaat te vinden. Het MUA Ever After Matte palette reviewde ik een tijdje geleden, en helaas, niet zo positief. Het palette is duurder dan de, wel hele goede, Undressed paletten van MUA, maar de kwaliteit is vele malen slechter! De meeste kleuren geven maar weinig pigment af en daarom is het een beetje zonde om het te kopen. Ik had stiekem wel gewild dat ik het in de winkel al geswatched had (ookal waren er toen nog geen testers), dan had me dat 8 euro bespaard. Jammer!

Best Color Names (Beste Kleurnamen) – W7 In The Buff

SAM_6388

 

Er zijn heel veel paletten en losse oogschaduws met leuke namen. Nu maken leuke namen met niet zo veel uit, dat is grappig, maar je hebt er niet zo veel aan. Ik zie het liefst dat een naam kort is, zo kun je hem ook makkelijk gebruiken in artikelen en als je het er over hebt (met twee make-upverslaafden gaat het nogal vaak over de nieuwste aankoopjes!). Ik wil aan de naam kunnen zien wat voor kleur de oogschaduw is. Ik vind dat W7 dat heel goed heeft gedaan met het In The Buff palette. Met namen als Sand, Chocolate en Silk weet je gelijk wat je in de kuip hebt. Er staan ook wat ‘vagere’ namen bij, maar de meeste zijn vooral handig!

Least Used (Minst Gebruikt) – Catrice Feathers & Pearls Hollywood’s Golden Age

SAM_6387

 

Ik heb vrij veel make-up, dat is algemeen bekend. Daardoor komt het nog wel eens voor dat ik iets koop, en het als het ware vergeet. Het beland in een hoekje of overladen in mijn stash en als ik het niet gelijk zie liggen, pak ik het ook niet zo gauw. Dat gebeurde dus met dit mooie Flapper-themed palette van Catrice. Ik heb het een keer geswatched, en toen ben ik het vergeten. Ik kwam het nu in de zoektocht naar de antwoorden weer tegen. Ik vind het wel een heel mooi palette, dus ik ga het in mijn everyday bakje stoppen in de hoop het meer te gebruiken. Dit is eigenlijk zo zonde!

Most Used (Meest Gebruikt) – L’oréal Quad Pro Freida Pinto

SAM_6395

SAM_6394

 

Hoe meer make-up je krijgt, hoe minder je opmaakt. Vroegah, back in the days, was er niet zoveel om uit te kiezen en heb ik dus wel pan geraakt in producten. Het palette hierboven is flink afgesleten zoals je ziet, de lettertjes zijn praktisch niet meer zichtbaar. De oogschaduws heb ik echt veel gebruikt, en de creamy highlighter ook (die is echt viezig geworden, bah!). Ik gebruikte dit bijna iedere dag, en ik kan me herinneren dat het mijn eerste iets duurdere make-upproduct was. Ik vind de kleuren nu net iets te glanzend, maar toen vond ik dat prachtig. De kleuren vind ik nu oké, maar ik zou het niet zo snel meer pakken, ook omdat het al een paar jaar oud is.

Most Loved (Meest Geliefd) – Estée Lauder Violet Underground Cyber Metallic

SAM_6391

 

Het Estée Lauder Violet Underground palette is één van mijn lievelings. De kleuren zijn fantastisch, en je kunt er veel mee. Ik gebruik het heel vaak voor een simpele look met de roze kleur en de bruine kleur, maar ik heb ook een ‘standaard’ look met de roze tint erbij die ik altijd snel ik elkaar kan flansen en dat het er dan uitziet alsof ik heel veel moeite heb gedaan. Qua oogschaduw was dit bijna twee jaar geleden mijn eerste écht dure aankoop, 48 euro was het. Dat is veel geld, maar ik heb het er al lang en breed uit! Ik gebruik het vaak, het ziet er prachtig uit en ik ben er nog iedere dag heel blij mee!

Desert Island (Onbewoond Eiland) – MAC x4 Espresso, Amber Lights, Mystery, Era

SAM_6393Op een onbewoond eiland wil ik geen megagroot palette wat verveld opengaat. Nee, als ik daar uberhaupt al oogschaduw zou dragen, zou ik gaan voor een look die altijd kan. Met de kleurtjes Espresso, Era, Amber Lights en Mystery kan ik altijd een basic look maken, maar die ook wat oppimpen voor disco-avondjes tussen de palmbomen (in mijn eentje). Ook kan ik de kleuren gebruiken voor mijn wenkbrauwen. Het paletje sluit daarnaast goed, en strak, met een magneetje, dat zorgt ervoor dat er geen zand inkomt, en het kan tegen een stootje. De laatste tijd heb ik deze echt super vaak gebruikt, dus ik zou ook gewoon niet zonder kunnen!

 

Hopelijk vonden jullie dit een leuke tag en vonden jullie het leuk om door een aantal van mijn paletten te snuffelen. Voel je vrij om de tag over te nemen, het is gratis!

Amelie

 

6 gedachtes over “The Perfect Palette TAG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s