Review: MAC Eyeshadow Quattro (zelf samengesteld)

Vandaag was in het prachtige Amsterdam. Slenterend door de Kalverstraat en genietend van het zonnetje, kon ik het natuurlijk niet laten eve  langs te gaan bij de MAC Pro Store aan de Heiligenweg. En je begrijpt: ik ging niet met lege handen naar huis. Ik kan geen MAC inlopen zonder iets mee te nemen. Het was wel een beetje gepland, dus ik liep glunderend naar buiten met een mooi MAC tasje. Wat erin zat? Een prachtig zelf samengesteld paletje met een aantal kleuren van mijn MAC-verlanglijstje. Ik laat hem aan jullie zien!

SAM_6324

Bij alle MAC counters, en ook bij de Pro Store dus, kun je kiezen of je oogschaduws koopt in een vaste verpakking, wat ik deed bij Trax & Cranberry bijvoorbeeld, of dat je losse pans koopt, en die kun je dan weer in een palette stoppen. Ik ging voor dat laatste. Ik vind palettes praktisch, en mooier. Maar vooral: het is goedkoper. Voor vaste oogschaduws betaal je €17,00 per stuk. 4 x 17 = 68. Voor een losse pan betaal je €13,00, voor het paletje los, €6,50. 4 x 13 = 52, 52 +6,50 = 58,50. Je bespaart dus 9,50 op 4 kleuren, en dat vind ik persoonlijk echt wel de moeite waard. Je hoeft een paletje ook niet in een keer te vullen, dus je kunt net zo goed verzamelen. Ook kun je de kleuren in het paletje wisselen, en op de situatie afstemmen hoe je hem wilt. (Bijv. als je op reis gaat is dit heel handig!) Bij MAC hebben ze ook paletjes met twee kleuren, dit is alleen niet aan te raden, omdat het paletje (waar dus minder in kan) even duur is als een voor vier kleuren. Bij de Pro Store hebben ze ook paletten voor 15 kleuren.

SAM_6343

Het palette komt in een chic. zwart, minimalistisch doosje. Officieel heet zo’n palette ‘Pro Colour x4 Compact’, wat is persoonlijk niet een heel handige naam vind.

SAM_6351

Het design is simpel, een mooi, strak, vierkant doosje. Het deksel sluit magnetisch en is doorzichtig, hierdoor zie je de kleuren in je palette mooi, en herken je het gelijk.

SAM_6352

SAM_6353

Het lege palette heeft vier openingen om straks de pans in te doen. De deukjes die je ziet zijn bedoeld om te kunnen switchen met kleuren. Als je op die plek de oogschaduw voorzichtig indrukt, kun je de pan uit de verpakking wippen. De pans blijven zitten door een magneetje, en dat werkt goed, de oogschaduw kunnen echt niet uit het doosje vallen!

SAM_6344

De losse pan komt in een soort enveloppe. De oogschaduw is beschermd door een stukje plastic, maar je kunt nog wel de kleur zien. Altijd even controleren of de verkoopster de juiste kleuren heeft gepakt, ik heb meegemaakt dat dit niet helemaal goed ging! De inhoud van een losse refill pan, is evenveel als dat je er een koopt met een verpakking.

SAM_6345

Op de achterkant van de pan zie je de naam van de oogschaduw.

SAM_6346

Ik nam zelf Naked Lunch, Wedge, Mythology en Swiss Chocolate mee.

PicMonkey Collage

SAM_6337

Naked Lunch is een hele bekende kleur van MAC. Ik had hier al zoveel over gehoord, dat ik hem nu echt wel heel graag wilde hebben. Naked Lunch heeft een Frost finish. Het is een hele lichte off-white kleur, die heel lichtroze is. MAC zelf noemt het ook ‘heel licht roze met glans’. Het is echt een prachtige highlighter, die ik met veel liefde in mijn binnenste ooghoek gebruik.

SAM_6336

Mythology is een roodbruine kleur met een Lustre finish. De oogschaduw is wat losser van vorm, wat voor net iets meer fall-out zorgt, maar de kleur is prachtig en door hem deppend aan te brengen valt de fall-out wel mee. MAC zelf noemt dit ‘koper’. Mythology bevat wat grovere glitters, en heeft een prachtige glans.

SAM_6338

Wedge is de kleur die denk ik al het allerlangst op mijn MAC Verlanglijstje staat. Ik had zoveel over Wedge gehoord. Het zou de perfecte, natuurlijke crease kleur zijn voor bijna iedereen met een blanke huidskleur. Hij zweeft een beetje tussen koel en warm in, wat hem geschikt maakt voor iedereen. De kleur wordt omschreven als ‘zacht beige/taupe’.

SAM_6339

Swiss Chocolate is een matte, roodbruine kleur. De kleur heeft wel iets van bakstenen. Het is een hele warme kleur, die MAC ook omschrijft als ‘zacht roodbruin’. Omdat ik zelf bruine ogen heb, met een vleugje oranje erdoor heen, leek me dit een hele mooie kleur voor mijn ogen.

SAM_6335

De vier kleuren bij elkaar vormen, voor mij, een heel bruikbaar, dagelijks palette, waar genoeg afwisseling inzit. Het is een warm palette geworden, met een wat rode gloed. Het is een compleet palette, met kleuren voor de crease, een highlighter en wat voor op het bewegend ooglid. Ik ben er blij mee!

SAM_6325

SAM_6355

Ik wilde jullie ook even laten zien wat licht met de kleuren kan doen. De eerste foto is ’s avonds gemaakt, in mijn eigen slaapkamer. Daar lijken de kleuren koeler en grauwer, van de rode gloed in Mythology is niet veel meer over. De onderste foto is bij het raam gemaakt, in het zonlicht. De kleuren worden dan weer warm, en je ziet hoe mooi Naked Lunch en Mythology het licht weerkaatsen.

SAM_6341

SAM_6340

En dan de grote test: hoe is het gesteld met de kwaliteit? Ik vind de swatches heel goed! Naked Lunch geeft zeker wel oogschaduw af, alleen is deze bijna precies de kleur van de binnenkant van mijn arm! Mythology is echt een bom van pigment. Wedge en Swiss Chocolate geven, ondanks hun matte finish, echt ook veel kleur af. MAC is echt een van de weinige merken die goede matte oogschaduws maakt. Ik vind de oogschaduws van MAC altijd fijn, ze geven veel kleur af, niet te veel fall-out, ze zijn zacht en blijven goed zitten. Je kunt de oogschaduws goed blenden, zonder dat ze helemaal wegvallen. De kwaliteit is gewoon heel erg goed!

Zelf een palette samenstellen bij MAC is echt een aanrader! Je kunt precies zelf kiezen wat je wilt in je palette en er is enorm veel keus! Het is duur, maar je krijgt er goede kwaliteit voor terug, en het is goedkoper dan steeds oogschaduws met de verpakking kopen. De verkoopsters en visagisten bij MAC kunnen je ook altijd goed helpen als je zelf niet kunt kiezen. MAC ooschaduws zijn echt hun geld waard!

Ik heb inmiddels toch al een flinke verzameling oogschaduws van MAC, en vervelen gaat het nooit. Het zijn gewoon de allerbeste en de allermooiste. Binnenkort maak ik een look met mijn nieuwe paletje, dan zien jullie de kleuren op het ooglid.

Een MAC palette met 4 kleuren is €58,50

Een losse Pro Refill Pan is €13,-

Het losse palette is €6,50

Je kunt paletjes samenstellen bij alle MAC counters en de Pro Store.

 7 gedachtes over “Review: MAC Eyeshadow Quattro (zelf samengesteld)

  1. Daniëlle zegt:

    Wauw, wat een te gekke kleuren! Ik houd van naturelle tinten ik had deze kleuren ook uitgekozen! Wat misschien ook heel leuk staat bij de kleuren voor de ooglook is een mooie nude lipstick.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s