Review: Yves Saint Laurent Touche Eclat

Als ik één legendarisch product zou moeten noemen, dat gehyped en geliefd is bij velen, dan is het Touche Éclat wel. Het magische pennetje is bekend, geroemd en geprezen, allemaal niet voor niets. Sinds anderhalf jaar gebruik ik ze iedere dag. Het was tijd voor een nieuw exemplaar en dus ook de uitgelezen kans voor een lekker uitgebreide review! De gouden pen heeft mijn hart gestolen, en ik zou nooit meer zonder kunnen. Hij ontvangt kritiek, maar wetende dat als je hem op de juiste manier gebruikt, het je redder in nood is. Ik nam mijn Touche Éclat onder de loep, doet hij zijn status eer aan? Lees verder.

SAM_6184

Yves Saint Laurent is natuurlijk niet zomaar een merk. Met een laag budget kun je nu eenmaal beter niet naar het schap van YSL lopen, dan kom je niet zo ver. Yves Saint Laurent staat voor mij, voor ultieme luxe en treat yo self-momentjes. En door dat luxe gevoel gaan YSL en goud héél goed samen. Alle verpakkingen van Yves Saint Laurent hebben een gouden doosje, en dat vind ik echt super mooi! Het doosje op zich geeft al een enorm luxegevoel, en het gouden design doet daar nog een schepje bovenop. Zeg nou zelf, hiervoor zou je het toch al bijna meenemen? Je ziet ook gelijk wat je in je handen hebt, want het iconische logo van YSL staat op de verpakking gedrukt.

SAM_6186

Zelf gebruik ik kleur ‘1 Rose Lumière’. Dit is de lichtste kleur. Je zult ook zien dat de kleur lichter is dan mijn eigen huidskleur. De naam geeft al weg dat het om een kleur met een roze ondertoon gaat, terwijl ik die niet heb, ik leg later uit waarom. Er zijn veel verschillende tinten van de Touche Éclat te koop, zelfs voor de hele donkere huid.

SAM_6187

De ingrediëntenlijst vind je op de zijkant van de verpakking. Ik zie geen opvallende ingrediënten, wel zitten er vrij veel siliconen in. Dat voel je niet op je huid, dus misschien dat als je allergisch bent, je ook geen reactie krijgt.

SAM_6188

Dit is wel belangrijk om te vertellen. Veel mensen denken dat Touche Éclat een concealer is. Dat is het niet! Touche Eclat is een highlighter, weliswaar een wat subtiele. Verwacht niet dat de Touche Éclat je plekjes en onzuiverheden bedekt, dat doet ze niet. Het klopt wel dat Touche Éclat vooral gebruikt wordt als concealer onder de ogen. Door het highlightende effect licht je donkere kringen en wallen op. De formule weerkaatst licht en zo bedek je de kringen. Roze/Rood neutraliseert blauw, de roze ondertoon zorgt ervoor dat de blauwigheid van de kringen verdwijnt. Touche Éclat doet dit op een prachtige, natuurlijke manier. Ook is hij geschikt voor subtiel shapen en het oplichten van je wenkbrauwbot, neusbrug, cupidoboog, kin en t-zone.

SAM_6189

De YSL Touche Éclat komt met een bijsluiter. Niet om je te waarschuwen voor bijwerkingen, maar met uitleg over het product. Ik vind dat een leuke extra, zo is te zien dat een merk net dat beetje extra aandacht heeft geschonken aan het product.

SAM_6191

Op de bijsluiter staat een heleboel informatie, en, gewoon in het Nederlands! Hier zeggen ze ook dat Touche Éclat bedoeld is om plekken op te lichten. De bijsluiter zegt dat je het product in dept, ik gebruik zelf liever een kwast. Mijn favoriet is de Pointed Foundation Brush van Real Techniques. Het is verstandig om de tip inderdaad regelmatig schoon te maken, dan blijven de haartjes flexibel, en blijft het hygiënisch.

SAM_6192

 

Ik vind dit pure schoonheid! De gouden pen ziet er echt zo mooi uit. Ja, er komen snel vingerafdrukken op, maar dat is met alle make-up producten, dat voorkom je niet. Er staat mooi ‘Yves Saint Laurent’ op gedrukt, en de verpakking is verder heel strak. De pen-vorm ken je vast wel, van de dupes vooral. Het zwarte dopje rechts kun je indrukken, en door te klikken komt er aan de bovenkant product uit de verpakking. Het goud straal luxe uit naar mijn idee. Ik houd er wel van! En omdat de Touche Eclat toch stevig aan de prijs is, mag de verpakking ook wel heel mooi zijn van mij, daar betaal je ook voor.SAM_6193

 

Bovenop de dop nog een keer het logo  van Yves Saint Laurent, wat inmiddels ook wel bekend is van de shirts met namaak-logo’s. Ik ben dol op dit soort details!SAM_6195

 

De top, hier nog helemaal schoon, bestaat uit losse haartje die bij elkaar komen in een puntje. Door op de dop te klikken, komt hier product naar boven. Met het kwastje breng je dan het product op de gewenste plekken aan. Hiermee kun je het product niet uitwerken, daarvoor is het te klein en je brengt dan steeds meer product aan. SAM_6196

 

Na heel vaak klikken komt het systeem van de Touche Eclat op gang. De bijsluiter liegt niet over 30 keer klikken, dat heb je zeker nodig! De eerste keer komt er dan een drupje naar boven. Als je het aanbrengt verspreid je het natuurlijk over het kwastje, waardoor je niet meer zo’n druppeltje hebt. Als je daarna nog eens klikt, komt het wat egaler uit verpakking. De tip krijg je trouwens nooit meer zo wit, je kunt het een heel eind schoon krijgen, maar echt wit wordt hij niet mee.SAM_6198

 

Zo ziet het product eruit. Het lijkt gewoon op concealer. Je ziet dat de substantie niet heel dekkend is, maar je weet nu dat de Touche Eclat ook vooral bedoeld is om te highlighten, en niet om te bedekken. De kleur is dus wat roze, wat extra goed helpt om het blauw van je wallen te neutraliseren. De kleur is iets lichter dan mijn huidskleur, om de boel extra op te lichten en op te frissen. Zoals je ziet is de Touche Eclat geen standaard highlighter. Er zitten geen glittertjes in. De substantie glanst een klein beetje, maar niet erg. Dat is ook wat de Touche Eclat uniek maakt. Merken die het na proberen te maken hebben vaak helemaal geen glans, waardoor het een gewone concealer wordt, of zoals de Lumi Magique van L’oréal, echte glittertjes, wat ook niet de bedoeling is. Touche Eclat is echt uniek.
SAM_6200

 

Ik breng Touche Eclat op deze maniet aan onder mijn ogen. Je kunt zien dat mijn binnenste ooghoek wat blauwer is, daar zet ik dus ook meer Touche Eclat neer. Naar buiten toe breng ik steeds minder aan. Ik breng het ook echt aan waar de schaduw van je kringen lopen, en wat je op moet lichten. Direct onder je ooglid hoef je niks op te lichten, dus daar heb je ook geen Touche Eclat nodig.SAM_6202

 

En dit is het resultaat na het blenden. De blauwe kring is een heel stuk minder, en mijn blik ziet er een stuk frisser uit! Eigenlijk zie je niet meer dat ik hier heel moe was. De Touche Eclat zorgt echt voor een frisse, wakkere blik, en is dus ideaal na een avondje stappen of doorhalen. De Touche Eclat kun je op zichzelf gebruiken, zonder foundation of iets dergelijks, dat krijg je dus bovenstaand effect. Normaal zou ik zeker nog foundation toevoegen, en dan zie je nóg minder van mijn donkere kringen. Touche Eclat blend heel mooi en natuurlijk samen met foundation, en foundation zorgt voor nog iets meer dekking. Ik gebruik het ook graag om licht te shapen, dat laat mijn positieve punten oplichten en hierdoor kun je bijvoorbeeld ook heel mooi roodheid rond je neusvleugels wegwerken. (Ik draag op de bovenstaande foto ook geen mascara, dat zorgt normaal ook nog voor een opener blik.) Ik poeder Touche Eclat wel graag af, hierdoor gaat het effect niet verloren, maar blijft het een stukje langer zitten.

Voor mij is Touche Eclat echt een fantastisch product. Hij is ook al heel vaak mijn redder geweest als ik er niet zo fris of wakker uitzag. Ik hoop dat jullie nu snappen dat Touche Eclat niet zomaat een concealer is, en dat hij zeker niet onderschat moet worden of op dezelfde rij met slechte dupes gezet mag worden.

Touche Eclat heeft geen zacht prijsje, maar als je niet overdreven veel gebruikt gaat hij zeker een jaar mee. Gemiddeld kost hij zo’n €37,-, het verschilt een beetje waar je hem koopt. YSL doet vaak wel mee in acties, waardoor hij regelmatig voor minder te koop is (ik bespaarde vorige week 5 euro door hem bij Ici Paris XL te kopen). Geloof me, hij is het geld waard!

Touche Eclat kost rond de €37,- en is te koop bij alle Yves Saint Laurent cosmetica verkooppunten, o.a. Douglas  & Ici Paris XL

 

6 gedachtes over “Review: Yves Saint Laurent Touche Eclat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s