Review: Real Techniques Silicone Liner Brush

Ik heb een kwastentik. En ik heb een zwak voor Real Techniques. Als je dat combineert, is het niet verwonderlijk dat ik het van de week bij Boqz in Eindhoven ook niet kon laten om maar weer wat kwastjes mee te nemen. Real Techniques levert altijd kwaliteit, dus ik hoef niet eens te voelen om te kijken of het wel iets is. Ik rekende de Silicone Liner en de Shading Brush af, en vandaag laat ik jullie met alle liefde de eerste zien. Of ik de Silicone Liner brush wel zou kopen, heeft me lang aan het twijfelen gehouden. De ene blogger was er super positief en enthousiast over, de andere wat minder. In het begin durfde ik het niet aan, maar ik kon me niet inhouden en mijn nieuwsgierigheid heeft gewonnen. Benieuwd naar mijn mening? Lees dan verder!

SAM_6162

De verpakking van de Real Techniques kwasten kennen we inmiddels wel. Stevige, plastic doosjes, of meer kokertjes, waarin de kwast netje verpakt zit. Ze gaan niet heel makkelijk open, maar dat voorkomt dat er in de winkel nieuwsgierige vingertjes aan je kwast gaan zitten.

SAM_6163

Op de verpakking staat het al; de kwast (die dus eigenlijk geen kwast is), heeft geen haartjes, maar een tip van siliconen materiaal. Dat is eigenlijk wat de kwast zo speciaal maakt.

SAM_6165

Zoals altijd op de achterkant, een heleboel informatie en links naar video´s. De kwasten van Real Techniques zijn ontwikkeld door Nic (Nicola) en Sam (Samantha) Chapman, de bekende youtubers van het Pixiwoo kanaal. De samenwerking tussen de fantastische makeup-guru’s en kwastenproducent EcoTools belooft veel goeds!

SAM_6164

De kwast zorgt voor een pixel-perfect effect, en is makkelijk schoon te maken. Het zou de ultieme tool zijn voor precisie applicatie, voor vloeibare en gel eyeliner.

SAM_6167

De kwast heeft hetzelfde uiterlijk als de andere Real Techniques kwasten. Het is een kwast voor oogmakeup, dus hij heeft een paars handvat. Het zwarte stuk is een anti-slip laagje, waardoor de kwast lekker in de hand ligt en niet zomaar wegglijdt. Dus heb je zweethandjes omdat die v*err*kte eyeliner niet wil lukken je naar een belangrijke eerste date moet? Steady as a rock! Ook staat het logo op de kwast gedrukt.

SAM_6168

En aan de de andere kant van de kwast zie je de naam, het type zeg maar. Handig als je niet weet waarvoor je de kwast moet gebruiken.  (En toch zijn er nog zussen die kwasten stelen en ze voor verkeerde doeleinden gebruiken…)

SAM_6170

De punt van de kwast is een zacht stukje siliconen. In het begin vond ik het maar raar, het voelt ook een beetje gek. Het rubberachtige stukje is mooi in een puntje gevormd. Dat lijkt me echt een voordeel, want hierbij gaan er geen haartjes uitsteken, en de punt blijft altijd scherp. Bij een vilten stiftje wil de punt nog wel eens gaan pluizen, afbrokkelen of een beetje slijten, en bij een penseeltje kunnen de haartjes gek gaan doen. Dit blijft scherp.

SAM_6171

De punt beweegt mee. Eerst vond ik dat gek, maar een kwastje met haartjes beweegt ook gewoon mee. Ik dacht eerst, naar aanleiding van andere filmpjes en dergelijke, dat de punt ‘hard’ zou zijn, maar toch niet. Het voelt gek, maar het werkt prima! Ik had het niet verwacht, maar het kwastje werkt echt heel goed! Ik kan er hele dunne, maar ook dikkere lijntjes mee zetten, ligt er maar net aan hoeveel druk je zet. De lijnen worden altijd strak, want er zijn geen uitstekende haartjes die het verpesten, tenzij je bibbert met je hand. De tip beweegt goed mee over je oog, en met het puntje kun je heel dicht bij de wimperrand komen. Dit penseeltje vereist wel een iets andere techniek. Normaal dip je een kwastje in de eyeliner en zet je je lijn, maar met deze kwast moet je eerder terug, want hij heeft geen haartjes die het product vasthouden en opzuigen. Ook kun je beter korte strookjes zetten en af en toe terug in de eyeliner. Hij houdt geen product vast, dus als de kant waarmee je de lijn trekt geen product meer heeft, houdt het op. Dat is even wennen en omschakelen, maar het werkt prima en kost ook niet meer tijd. Ik hoop dat ik dat een beetje duidelijk uitgelegd heb, want het is een beetje wazig misschien. Je moet het zelf ervaren! Het klopt ook dat het makkelijk schoon te krijgen is, je kunt het gewoon van de tip afvegen, en bij gedroogde eyeliner voldoet een beetje remover. Heel handig en hygiënisch, en het scheelt weer kwasten wassen (en daar heb ik echt een hekel aan).

SAM_6173

 

De foto is niet helemaal scherp, maar dit is de eyeliner die ik gisteren heb gezet met de Silicone Liner Brush. Het werkt echt prima, de lijn wordt gewoon scherp en strak. Ik ben er blij mee!

Zoals je merkt had ik eerst wat twijfels, maar zijn die na gebruik echt helemaal weg! Ik weet niet of deze kwast fijner is dan de Fine Liner Brush (ook van Real Techniques), maar het is zeker een aanrader en een toppertje voor je collectie! Als je nog op zoek bent, neem hem mee!

Ik kocht de Silicone Liner Brush van Real Techniques bij Boqz in Eindhoven, waar Alice&Jo een box heeft met producten. Echt heel handig, want ze hebben er ook Sleek, Skindinavia, EOS, Barry M en het bekende W7 In The Buff palette, maar ook de fantastische Tanya Burr lipglossen (en Boozyshop verkoopt er o.a. de beautyblender). Soortgelijke verkooppunten heeft Alice&Jo in Maastricht, Roermond en Rotterdam. Je kunt ook bestellen via hun webshop. Verder is Real Techniques te koop bij Boozyshop, iHerb en de site van Real Techniques (die tegenwoordig wereldwijd verzendt).

Bij Alice&Jo kost de Silicone Liner Brush €6,99 (bij Boozyshop is hij €7,95, dus net wat duurder).

 

Amelie

 

5 gedachtes over “Review: Real Techniques Silicone Liner Brush

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s