Review: MUA 3 in 1 Extreme Contour Liner

Vandaag, voorlopig, de laatste review in een reeks van tests en reviews met de producten van het nieuwe (in Nederland dan) merk MUA, Makeup Academy. Ik testte de laatste tijd de producten voor jullie, waar mijn oog het eerst op viel toen ik het schap voor het eerst bekeek. Het product wat ik vandaag laat zien is er een waar ik alvast heel positief over ben. Een spannend product aan de buitenkant, wat heel lekker werkt. Benieuwd waar ik het allemaal over heb? Kijk mee naar mijn review van de Makeup Academy 3 in 1 Extreme Contour Liner (MUA mag wel wat doen aan die lange namen). Enjoy!

SAM_6008

SAM_6002

Als je al wat meer artikelen hebt gelezen op onze site, snap je waarschijnlijk wel waarom ik dit product uit het MUA-schap trok. Ik heb een zwak voor producten in een doosje. Het staat chic, beschermt je product goed, je ziet of er al iemand aan je aankoop heeft gezeten. En hoe goedkoop dit oogpotlood ook was, je ziet het er zo niet aan af! De vilten eyeliner van MUA zit niet in een doosje, dus ik denk dat het eigenlijk alleen is om de informatie die ze je willen geven.

SAM_6003

 

Op de achterkant van het doosje vind je de informatie over het potlood. MUA zegt dat je drie verschillende soorten looks kan maken met het potlood, Dramatic/Dramatisch, Glamorous/Glamoureus, Ultra Chic. Bij iedere ‘categorie’ zie je een soort mini-tutorial. Een korte vertaling:

Dramatic – Voor ogen met een wow- factor gebruik je het breedste deel van de punt om een ‘big and bold’ (hoe vertaal je zoiets naar fatsoenlijk Nederlands?) effect te creeëren. De heftige look dus.

Glamorous – Voor smokey eyes gebruik je de gemiddelde/platte kant van de punt, voor een zacht en zwoel effect.

Ultra Chic – Voor gedefinieerde ogen gebruik je de punt, voor een perfect en precies effect.

SAM_6007

Van de buitenkant is aan het potlood niets bijzonders te zien, ik vind het ook erg verwarrend, want het lijkt zo op een vloeibare eyelinerstift. Misschien daarom ook het doosje, om verwarring te voorkomen.SAM_6008

SAM_6009

SAM_6010

 

Het potlood is een simpel zwart oogpotlood (ook verkrijgbaar in bruin en paars, maar vond ik zwart lekker veilig, als het niks zou zijn heb je aan zwart altijd wel wat). Maar het aparte aan deze stick (misschien een betere naam) is de vorm van de vulling. Je ziet dat het potlood een brede kant heeft, plat is, maar wel schuin afgesneden. Volgens de beloftes van MUA zou dit het een veelzijdig potlood moeten maken, je kunt er verschillende looks mee maken. Ik denk dat het óf helemaal fantastisch werkt, óf dat je er totaal niet mee uit de voeten kunt, maar we gaan het zien. Ik vind het wel creatief en vernieuwend, het is weer eens wat anders dan het zoveelste potlood dat nog zachter is en nog langer blijft zitten.

SAM_6011Ik heb met de drie verschillende ‘standen’ van het potlood een lijn gezet, van links naar rechts te zien. De lijnen worden steeds dunner. Ik heb ook een kringeltje getekent, dat kan prima, maar de vorm zorgt ervoor dat je deze niet heel dun kunt houden, omdat het potlood met zijn gekke vorm meedraait. Het pigment valt mee een beetje tegen, de pen is niet echt goed zwart, eerder een beetje grijs. Het pigment valt wel op te bouwen, waardoor de kleur intenser wordt. De formule is heel erg zacht, het glijdt echt over je huid heen. Dat het potlood zo ontzettend zacht is, maakt hem heel geschikt om mee te smudgen en vervagen en als oogschaduw te gebruiken.

SAM_6072

In deze look gebruikte ik het potlood. Je kunt er echt prima een lijntje mee zetten boven je ogen. Ik trok een lijntje, en zette een stukje van een wing, die ik met een klein kwastje wat vervaagde. Onder mijn oog zette ik ook een lijntje, wat ik ook een beetje smudge-de met een kwastje. Door lijntjes te vervagen krijg je een zachtere look, maar een wat meer smokey effect. Ik ben blij met dit potlood! Op de ogen is het potlood ook goed zwart te krijgen. Hij blijft goed en lang zitten, hij vlekt niet. Het potlood is niet waterproof, maar hij blijft goed zitten. Heel eerlijk, ik weet niet of hij regenbuitjes overleeft, ik ga het niet riskeren om met uitgelopen ogen op bestemming aan te komen. Het potlood kan op de waterlijn gebruikt worden, zelf ben ik daar niet zo’n fan van, maar omdat hij niet waterproof is en ook wel heel zacht, denk ik dat het dan snel vervaagt.

Ik vind dit potlood echt heel fijn, het werkt prima, is lekker zacht en heeft verschillende kanten om verschillende looks te creeëren. De kleur is op te bouwen en hij blijft prima zitten. Een leuk potlood, een alleskunner, en hij komt in een doosje (pluspunt!).

Je vindt Makeup Academy is een aantal geselecteerde filialen van Kruidvat (i.p.v. Gosh of het parfumschap), en je rekent de 3 in 1 Extreme Contour Liner af voor €3,49

 

8 gedachtes over “Review: MUA 3 in 1 Extreme Contour Liner

  1. Grumzz zegt:

    Mooi, zo’n gefeatherde (ja dat is geen woord..) wing! Niet erg onder de indruk van het pigment in de eerste instantie inderdaad, maar op je oog valt dat heel erg mee. Ik heb vaak met eyeliner dat ik een afdruk krijg boven m’n ooglid.. Geen last van hiermee?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s