Review: MUA Matte – Ever After

MUA has landed in Holland! Hurray! Dit is de eerste in een lange rij reviews van het nieuwe (nieuw in Nederland dan) merk MUA (MakeUp Academy). Wij zijn dolenthousiast, als kleine kinderen stonden we te springen, en ik heb veel energie om dingen te kopen en reviewen voor jullie. Vandaag de eerste, onze debutant, en degene waar ik het meest benieuwd naar was:  het matte Ever After oogschaduwpalette, want goedkope matte oogschaduws zijn lastig te vinden. Ook benieuwd? Lees dan verder!

P1050445

 

De verpakking belooft veel goeds! Strak, hard plastic, in elegant en klassiek zwart. De bovenkant is doorzichtig, waardoor je gelijk ziet wat voor kleuren in het palette zitten. De pans zijn vierkant, wat handig is, en ze zijn erg groot. In het palette vind je tien kleuren, van licht en wit tot donker en zwart.

P1050444

 

P1050449

 

De kleuren zijn heel bruikbaar en basic. Bruintinten en highlighters, niet heel spannend, maar wel handig om te hebben en musthaves voor je stash. De enige wat apartere kleur is de blauwgrijze tint, een vrij onverwachte kleur in een nude palette. De sponsapplicator die bijgeleverd zit mag je wat mij betreft weggooien, het werkt niet handig, en het is een stroeve, meer plastic variant, niet zo een van stof.

P1050446

 

De informatie op de achterkant van het palette. MUA zegt zelf dat de oogschaduws een ‘kashmier-zachte finish’ hebben.

P1050447

 

En nog even de namen. Simpele namen, maar wel leuk! Dit maakt het toch allemaal wat handiger bij reviews en tutorials. De namen matchen goed met de kleuren.

P1050448

 

Dan door naar de swatches!

P1050451

 

V.L.N.R. – Unwrap, Butter, Bare, Taffeta & Fade.

Hier werd ik persoonlijk niet heel enthousiast van. De oogschaduws geven niet veel pigment af, met name Fade is nauwelijks zichtbaar. Voor highligher kleuren niet extreem erg, maar wel jammer. De oogschaduws zijn heel poederig, er komt veel mee, wat de pans wat beschadigt, maar vooral zorgt voor veel fall out, jammer.

P1050452V.L.N.R. – Penny, Chino, Truffle, Fog & Smoke

Ik had gehoopt dat de donkere kleuren dan wat beter zouden zijn, maar helaas, ook hier geen bom van kleur.  Ook Chino is amper te zien en Penny, wat me een perfecte kleur leek voor een heel subtiele look of in de crease, is niet zo goed. Fog is ook niet zo sterk. Truffle valt mee, ik noem het niet heel goed, maar er is kleur te zien en er valt mee te werken. De beste kleur is Smoke, die wat stroever is dan de andere kleuren, maar wel veel kleur geeft. Maar jammer dat de beste kleur net de zwarte is, de kleur die de meeste niet zo snel zullen pakken (wel handig, hoor, een matte zwarte kleur voor in de crease of een lijntje om je ogen).

De oogschaduws zijn dan wel kruimelig, maar wel zacht, dat is dan weer positief. Ik vind het heel jammer dat de kleuren zo zwak gepigmenteerd zijn, want ik had echt goede hoop dat dit voor zijn lage prijs een goed palette zou zijn. Als je echt nog geen matte kleuren hebt, zou ik hem misschien nog aanraden, want je hebt er wel mooi gelijk tien bij elkaar, en je kunt de kleuren wel iets opbouwen, maar anders zou ik hem laten liggen.

MUA Matte Ever After – €7,99 in geselecteerde Kruidvat filialen

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/12137939/?claim=f36qdpem6wc”>Follow my blog with Bloglovin</a>

 

2 gedachtes over “Review: MUA Matte – Ever After

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s