Review: Dior New Look Mascara

Om de drie maanden moet je je mascara vervangen voor een nieuw exemplaar. Dat is vaak een emotioneel moment, want ik raak gehecht aan fijne mascara’s. Zo was ik hartstikke verliefd op de Estée Lauder Sumptuous Extreme Mascara, maar ik moest er echt afscheid van nemen. Een maand of wat eerder had ik al een vervanger gekocht, die geduldig in mijn makeup lade lag te wachten. Ik gebruik niet vaak meerdere dezelfde mascara’s achter elkaar, want ik vind het veel te leuk om nieuwe dingen te proberen. Het was de Dior New Look mascara, die ik met wat korting had gescoord. Ik had eerder als de Diorshow Extase mascara gehad, waar ik meer dan tevreden over was. Zou deze ook zo fijn zijn? En is hij het geld waard? SAM_5896

 

Het fijne aan luxe merken, is dat ze altijd zulke mooie verpakkingen hebben. Je betaalt veel, en daar krijg je ook veel moois voor terug! Dior is wat mij betreft de koning in details. Op de dop staat ‘CD’ (vooral in de oogschaduwpaletten, waarmee je in het licht moet spelen om de letters te zien, zo mooi!), en in de ring tussen de huls en de borstel staat ook steeds ‘CD’ gedrukt. Het gladde zwarte materiaal voelt zwaar aan, is wel wat vingergevoelig, en geeft het geheel een luxe uitstraling. Verder is de verpakking vrij kort. Het borsteltje is heel klein, daardoor is niet zo’n lange huls nodig. De huls is wel dik, je krijgt dus gewoon evenveel product.

SAM_5898

Ik heb de kleur ‘090’, dat is gewoon de zwarte kleur, die niet waterproof is, Dior noemt het ‘Noir’. De mascara is ook verkrijgbaar in ‘Bleu’ (blauw) en ‘Brune’ (bruin). (Dat Frans klinkt altijd net wat chiquer.) Op de sticker staat trouwens dat de mascara zes maanden houdbaar is (ik wist tot 1,5 jaar geleden ook niet waar dat potje voor stond, maar het is de houdbaarheidsdatum), maar daar zou ik niet op vertrouwen. Mascara’s zijn gemaakt op waterbasis, wat ze erg gevoelig maakt voor bacterien (bacterien zijn dol op vocht), zeker omdat je steeds met het borsteltje in en uit de huls gaat. Een veilige richtlijn is drie maanden, en houd de geur en consistentie van de mascara in de gaten.

SAM_5900

Dan het borsteltje. Het is echt een heel klein borsteltje, wat erg wennen is als je de mega borstel van Sumptuous Extreme gewend bent. Ik zou normaal zo’n soort borsteltje verwachten in een mascara voor de onderwimpers (zoals Catrice en Maybelline die hebben). Het borsteltje is van hard kunststof, en beweegt niet mee. De haartjes vormen dus een kammetje. Zoals je ziet blijft er veel product op de haartjes achter, dit kan gevaarlijk zijn en spinnenpootjes en klontertjes opleveren. Verder is de onderkant van het kammetje verdeelt in vijf rijen en de bovenkant heeft haartjes rondom het hele borsteltje. Ik was ontzettend benieuwd naar zijn prestaties!

SAM_5902

Eerst, mijn wimpers zonder mascara (en ogen en wenkbrauwen zonder makeup). Ik heb niet veel wimpers, ze zijn kort en krullen niet. Om het positief te houden, ze hebben een beetje hulp nodig. (Mijn wenkrbauwen trouwens ook op deze foto’s, damn you, macrostand.)

SAM_5904

En het effect van de Dior New Look mascara met één laagje. Ik merk dat de mascara heel nat is, wat er voor zorgt dat mijn wimpers aan elkaar gaan plakken. En doordat er zoveel product op het borsteltje zit, krijg ik wat klontjes op mijn wimpers. Ik durfde geen tweede laagje aan te brengen, omdat ik bang was voor de gevreesde spinnenpoten. Wat doet de mascara wel goed? Hij geeft wel veel lengte en met het kleine borsteltje kun je goed langs de onderste wimpers.

Ik ben niet zo tevreden met het effect van de New Look. En dat vind ik ontzettend jammer, want voor maar liefst €34,95 had ik wel wat meer verwacht. Ik raad je deze mascara dan ook niet aan. De jacht naar een andere mascara is weer geopend….

Dior New Look Mascara – €34,95 bij Douglas, Ici Paris en de luxere parfumerie.

Amelie

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s