Review: Rimmel Stay Matte Powder

Poeders, ze zijn onmisbaar in mijn makeuproutine. Poeder fixeert, poeder matteert en poeder egaliseert, poeder legt de basis voor blush en bronzer en het maakt je look af. Maar nieuwe poeders gebruik ik eigenlijk nooit. Poeders gaan bij mij echt lang mee, de laatste, Fit Me, gebruikte ik een jaar. Maar nu is hij (bijna) op en werd het tijd voor een nieuwe. En omdat alle Engelse YouTubers hem fantastisch vinden, mikte ik de Rimmel Stay Matte Powder in mijn mandje. Is hij de hype waard? Ik testte het voor je.

SAM_5872

 

Rimmel is een merk waar ik eigenlijk niet zo heel bekend mee ben. Ik heb wat nagellak, een lipgloss en een lipstick en ik denk dat het daar wel bij blijft. Maar over deze poeder had ik al zoveel guru’s gehoord, dus dit moest toch wel goed zijn? En voor tien euro, kan je je er geen bult over vallen.

SAM_5873

De verpakking van de poeder is simpel. Een huidskleurige onderkant en een doorzichtig deksel. Het is niet de handigste verpakking, want de deksel ligt er eigenlijk los op, hij kan er in je tas dus vanaf schuiven. Ook zit er geen spiegel in, en bij een poeder vind ik dat toch vaak wel handig, met het tussendoor bijwerken.  Op de verpakking zie je het logo van Rimmel, en dat kroontje staat ook in de poeder gedrukt. Het ziet er niet uit als een luxe product, maar daar betaal je ook niet voor. De verpakking is zoals bij de meeste dingen van Rimmel, gewoon no nonsense, ook prima.

SAM_5874

De poeder is echt heel zacht, en niet te hard in de verpakking gedrukt. Hierdoor komt te poeder goed los, en neemt je kwast hem makkelijk op. De dekking is medium. Hij is niet transparant, maar geeft ook niet de dekking van een poederfoundation. Eigenlijk is dekking precies zoals ik hem wil, want hoe dekkender de kleur, hoe cakier het effect vaak is. De poeder voelt heel licht aan. Ik gebruik de poeder graag met mijn grote Real Techniques Powder Brush, die ook precies in de verpakking past. Het verdeelt goed over mijn gezicht en  er valt niet teveel poeder uit de kwast.

SAM_5875

De Rimmel Stay Matte Powder matteert mijn gezicht goed. Hij doet het op een natuurlijke manier, er blijft wel iets van een natuurlijke glow over. Vettigheid, glans en glimneuzen zijn verleden tijd! De poeder blijft ook lang zitten. Zelfs op mijn vette T-zone is na een schooldag geen vettigheid te bekennen, waar dat bij eerder poeders vaak wel het geval was. En mijn foundation zit aan het einde van de dag ook nog goed, dus ik krijg ook het idee dat de poeder mijn makeup goed set.

Ik snap wel dat iedereen zo lyrisch is over deze poeder! Op de ietwat onhandige verpakking na, kan ik ook geen minpunten bedenken. Geen ingewikkelde beloftes en technologieen, maar een poeder die doet wat hij moet doen: matteren en makeup op de plaats houden. Hij blijft lang zitten en werkt fijn. Wat een topproduct! Als je nog op zoek bent naar een goede poeder, kijk zeker eens bij het schap van Rimmel!

De Rimmel Stay Matte Powder is €9,99 en is te koop bij Etos, DA en Kruidvat.

5 gedachtes over “Review: Rimmel Stay Matte Powder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s