Review: MAC – Cranberry & Trax

Iedereen die ooit iets bij MAC heeft gekocht is het waarschijnlijk met me eens: als je één keer iets gekocht hebt, wil je meer! Sinds ik heb geproefd aan de fantastische kwaliteit van MAC haar oogschaduws, ben ik om, ik wil meer! Ik begon mijn MAC oogschaduwcollectie met het Devilishly Dark quattro, een paar weken later kwam daar een palette bij met Espresso, Mystery, Era en Amber Lights bij en een week geleden vulde ik mijn collectie aan met Cranberry en Trax (zo snel gaat het!). Na de eerste swatch van Trax kreeg ik hem niet meer uit mijn hoofd en over Cranberry had ik al zoveel gehoord, ik rekende ze af!

SAM_5695

 

Sinds ik een MAC-addict ben, word ik iedere keer weer verliefd als ik die mooie matte zwarte doosjes uit mijn MAC-tasje haal. Ik vind het ontzettend chic staan, maar ook eenvoudig, niet te veel tierelantijntjes, want het draait om het product. In de doosjes zijn je oogschaduws goed beschermd, maar wel goed zichtbaar.

SAM_5699

Op de achterkant van de oogschaduws is te zien dat Cranberry een Frost finish heeft, en Trax een Velvet finish. MAC heeft de verschillende soorten oogschaduws onderverdeeld in een aantal groepen, gesorteerd op de finish. Heel handig, want zo weet je door alleen al op de achterkant te kijken een beetje wat je kan verwachten.

Frost – Frost oogschaduws bevatten veel shimmer en hebben een sterke glans. De shimmers weerkaatsen individueel licht.(Cranberry)

Velvet – Velvet is niet helemaal matte en zit daarom tussen matte en satin in. De Velvet oogschaduws zijn heel zacht en kunnen glitters bevatten, maar dat hebben ze niet allemaal. (Trax)

Veluxe Pearl/Veluxe – De Veluxe (Pearl) oogschaduws zijn heel zacht en goed gepigmenteerd. De Pearl variant heeft shimmers.

Lustre – Glitterig, wat grover van structuur en wat losser. Door alle glitter vaak meer als topcoat of glitteraccent te gebruiken, omdat ze minder pigment afgeven.

Matte – Zoals de naam zegt, matte, geen glitters of andere poespas, enkel kleur.

Satin – Lichte glanzende oogschaduws, zacht (als zijde) en in plaats van individuele glitter, glanst de volledige oogschaduw (lastig uit te leggen!)

SAM_5697

Voor de swatches is al te zien dat Cranberry een glanzende finish heeft, en Trax ook, maar met losse gouden glittertjes erin. Zelf twijfel ik of ik Trax wel een Velvet oogschaduw zou noemen, ik vind het toch meer een Lustre, maar dan iets minder grof. De verpakking van de oogschaduws klikt makkelijk dicht en gaat ook zonder problemen open. De pans (het ijzeren ‘bakje’ met de oogschaduw) zijn even groot als wanneer je deze los koopt (als je bv. zelf een palette samen stelt).

Cranberry

SAM_5700

SAM_5705

Cranberry wordt door MAC omschreven als ‘roodpaars met een rozige glans’. Ik vind dit wel een passende beschrijving, al kan hij ook wel een beetje bruin lijken. Cranberry lijkt een gewaagde kleur, rood maakt al snel dat je eruit ziet alsof je gehuild hebt, maar toch is het een van de bekendere en populairste kleuren. Cranberry geeft een mooie glans in de zon, waardoor de Frost finish wat meer naar voren komt. Ik ben benieuwd hoe deze kleur staat. Cranberry heeft me in ieder geval nieuwsgierig gemaakt wat er nou zo speciaal is aan een donkerrode kleur en het prikkelt mijn fantasie, want wat voor look maak je hier nou mee?!

Trax

SAM_5701

SAM_5704

SAM_5703

Trax wordt beschreven als ‘bordeaux/paars met glans’. Trax vind ik echt een hele bijzondere kleur. Een kleur als Trax was ik nog nooit tegengekomen. Ik vind paars altijd heel mooi bij bruine ogen, het laat ze heel mooi naar voren komen, het geeft een beetje kleur aan je look en is anders dan altijd maar bruin. Een paarse oogschaduw is dan op zich ook niet zo heel bijzonder, maar de gouden glitters in Trax maken de kleur heel speciaal. Goud en paars vind ik een prachtige combi. In zonlicht komen de glitters pas écht tot hun recht, de glans is prachtig! Trax is echt een oogschaduw die je niet snel bij ander merken tegen zult komen, en die wat mij betreft best meer aandacht mag krijgen!

Swatches

Hoe mooi een kleur er ook in de verpakking uit mag zien, als hij weinig tot geen kleur afgeeft heb je er nog niks aan. Swatchen is de ultieme test!

SAM_5708

SAM_5707

Trax is wat minder gepigmenteerd. Er komt genoeg kleur vanaf, maar op mijn hand lijken de gouden glitters een beetje te scheiden van de paarse kleur. Toch blijft het een prachtige kleur en een nog mooier effect. De kleur is speciaal en de oogschaduw is inderdaad heel erg zacht. Op mijn ogen, als ik de oogschaduw met een kwast aanbreng, blijven de gouden glitters wel verspreid door de paarse kleur zitten, en dat is toch belangrijker. Ik vind het een hele mooie kleur die mijn donkerbruine ogen laat stralen. En nu, met het mooie weer, schitteren de gouden glittertjes prachtig in de zon. Trax draag ik het liefst op zichzelf. De oogschaduw zelf is spannend genoeg, en is heel mooi om gewoon overdag te dragen. Als je het geheel wat donkerder wilt, kun je een donkere kleur in de crease toevoegen, en het geheel aanvullen met wat highlighter. Speciaal aan Trax is dat hij goed combineert met zowel warme als koele tinten. Door het paars ben je geneigd koelere kleuren toe te voegen, maar door het goud kan het ook prima met warme tonen, zo kun je heel veel verschillende looks maken met Trax als basis!

Wauw. Cranberry is echt mega goed gepigmenteerd, één veeg geeft een bom van pigment af! De kleur is glanzend, en is roder in de zon. Op de foto lijkt hij toch wat bruiner dan dat ‘ie daadwerkelijk op mijn ogen is, daar is ‘ie wel echt roder. De kleur vind ik echt een mooie toevoeging aan mijn stash, zoiets kom je toch niet zo vaak tegen, en ik vind het wel heel mooi en uitdagend. Cranberry lijkt misschien wat lastig om te dragen, maar hij is wel degelijk heel draagbaar! Draag hem bijvoorbeeld op je gehele bewegende ooglid, en blend een donkerbruine (of als je heftiger wilt, zwarte) kleur in de crease. Of maak een naturel ooglook, of een bruine smokey eye en voeg een beetje van Cranberry toe op het midden van je bewegend ooglid. Cranberry is ook heel tof als eyeliner (gebruik een beetje water of een mixing medium om hem vloeibaar te maken, zo kun je een strakke lijn zetten). Ik droeg Cranberry dit weekend toen ik uitging, en ik maakte een soort ‘zonsondergang’-effect. Ik droeg Goldmine in mijn binnenste ooghoek, Expensive Pink in het midden van het bewegend ooglid en Cranberry droeg ik aan de buitenkant en in de crease. Ik blendde een beetje Espresso (alle oogschaduws zijn van MAC) door de crease om het iets zachter te maken en voegde een winged eyeliner toe. Door de eyeliner breek je het geheel en lijkt het niet alsof je gehuild hebt. Ik postte een foto ervan ook op onze Instagram:

ooglook

 

Over beide oogschaduws ben ik heel positief! De kwaliteit is erg goed, veel pigment, fijne structuur (lekker zacht) en niet te los, je krijgt nauwelijks fall-out met deze oogschaduws. De kleuren komen op het ooglid nog iets feller naar voren met een oogschaduwbasis en ze blijven mooi en lang zitten. MAC liet me wederom hun fantastische kwaliteit zien en dit triggert me alleen maar om nog meer aan mijn collectie toe te voegen!

MAC Eyeshadow  €17,00, te koop bij alle counters en de MAC Pro Store

6 gedachtes over “Review: MAC – Cranberry & Trax

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s