Stapelreview: Real Techniques Brushes

Makeup begint met goede materialen. Veel belangrijker dan je techniek zijn de middelen, in dit geval de kwasten. Heel veel mensen onderschatten het belang van een goede foundationkwast voor een flawless finish. Ik zweer bij kwasten en heb zelf een gruwelijke hekel aan sponsapplicators. Maar binnen de kwasten-familie heb ik zo ook mijn favorieten. Ik ben dól op de kwasten van Real Techniques, helemaal verliefd gewoon. Na dat ik de eerste kocht, ben ik niet meer gestopt en ondertussen heb ik ze bijna allemaal (en ik wil er meer!). Vandaag laat ik jullie al mijn Real Techniques kwasten zien en leg ik uit waarom ze zo fijn zijn. Bereid je voor een op een lange, uitgebreide review!

SAM_5683

 

SAM_5635

Misschien kende je ze al wel, de kwasten van Real Techniques. Ze zijn ontworpen door Samantha Chapman, één van de Pixiwoo zussen. Dat staat ook op de kwasten. Op de nieuwere kwasten staat ‘by Pixiwoo’, want voor de nieuwe exemplaren is ook Nic (Nicola) Chapman gevraagd om de kwasten te ontwerpen. De Pixiwoos gingen rond de tafel zitten met EcoTools, ook bekend van hun goede kwaliteit kwasten voor een laag prijsje. Deze combinatie beloofd dus al veel goeds…

SAM_5692

SAM_5694

De verpakking en de informatie op de achterkant vind ik heel goed. De kwasten blijven in de stevige plastic verpakking mooi, en beschadigen niet. De haartjes blijven in vorm en kunnen niet vies worden. Dat je de kwasten niet kunt voelen voor je ze koopt is voor sommigen misschien onhandig, ik vind het niet erg, want het is een stuk hygiënischer. De verpakking die je hierboven ziet is van de enkele kwasten. De meeste kwasten koop je in sets, zo is er de Core collection (met gezichtskwasten), Duo Fiber set (met duo fiber kwasten red.), Sam’s Picks set (met verschillende kwasten), de Travel Essentials (met drie kwasten, voor ogen en gezicht) en de Starter Kit (met oogkwasten). Op de Duo Fiber en de Sam’s Picks na komen de sets allemaal in een speciaal hoesje.

SAM_5687

SAM_5689SAM_5690

Dit hoesje is super makkelijk om je kwasten in te vervoeren. Het sluit goed met een klittenbandje en je kunt hem ook omvouwen en vastrijgen, waardoor hij rechtop blijft staan. Daardoor kun je gebruiken als kwastenstandaard. Zelf bewaar ik mijn kwasten het liefst in bekers, maar ik vind deze stand wel handig om mijn kwasten te drogen. Als je je kwasten op hun kop droogt, kan er geen water in de kwast lopen (water beschadigt de lijmlaag) en gaan je kwasten langer mee, want er vallen minder haren uit.

SAM_5684

 

De Real Techniques kwasten herken je aan hun vrolijke kleurtjes. Ze zijn op kleur gecodeerd:

Geel – de gezichtskwasten voor een perfecte basis, denk aan foundationkwasten en poederkwasten

Paars – de oogkwasten, voor oogschaduw, eyeliner, etc.

Roze – voor de perfecte finish, dus poeder en blush

Wit – dit zijn de duo fiber kwasten

Onder aan de kwast zit een zwart stuk, met een soort antisliplaagje. Dit is heel handig, want zo vallen de kwasten niet zo snel uit je hand, en ik vind het ook chic ogen. De kwasten die in de sets zitten hebben gewoon een rechte steel. De kwasten die los verkocht worden lopen wijd uit aan de onderkant en kunnen daardoor rechtop blijven staan.

De Real Techniques kwasten zijn allemaal gemaakt van Taklon, een synthetisch materiaal, niet dierlijk dus. Dit maakt ze ook geschikt voor veganisten. Normaal willen synthetische kwasten nog wel eens wat prikken, maar de Real Techniques kwasten zijn zo gesneden dat ze heel zacht zijn. Synthetische kwasten zijn ook nog eens een stuk gemakkelijker schoon te krijgen dan kwasten van echte haren.

SAM_5619

 

De eerste kwast is gelijk ook één van mijn favorieten. De Expert Face Brush is een soort kleine, iets platte bufferkwast. De haartjes staan heel dicht op elkaar en dat maakt dat deze kwast je foundation heel erg dekkend aanbrengt. Met deze kwast buff je de foundation in je huid, door kleine rondjes te draaien, te stippen en een klein beetje te vegen. Dikke foundations kan ‘ie iets minder goed aan, omdat het dan iets té dekkend wordt, maar voor alle andere foundation is deze kwast echt super! Ik gebruik hem eigenlijk iedere dag, met o.a. Maybelline Fit Me foundation en L’oréal Nude Magique Eau De Teint foundation. Deze kwast kun je ook prima gebruiken voor cream blush of vloeibare bronzers, omdat hij heel mooi blend en wat kleiner is dan de gemiddelde bufferkwast. De Expert Face Brush koop je los, deze is niet in een set verkrijgbaar. Deze kwast vind ik écht het geld waard.

Expert Face Brush – €14,50 bij Alice&Jo

SAM_5620

 

De Buffer Brush is ook echt een topkwast. De bufferkwast is rond, en de haartjes staan iets verder uit elkaar dan bij de expert face brush, wat hem niet iets minder stevig maakt. Deze is ook perfect voor wat dekkendere foundations. Hij geeft het effect van eenge-airbrusht gezicht. Hij blendt heel gemakkelijk, zonder een streperig effect te geven. De bufferkwast is ook fijn voor poederfoundations, omdat hij iets luchtiger is. Deze kwast zou ik ook zeker aanraden, vooral omdat hij wat anders is dan normale bufferkwasten. Normale bufferkwasten hebben vaak een platte top (denk aan de flat top kabuki kwasten), en deze heeft een wat ronder afgesneden top. Ook is hij gemaakt van synthetische haren, wat het een stukje makkelijker maakt om hem te wassen, wat ik bij normale bufferkwasten echt een rotklusje vind. De Buffer Brush is helaas niet los te koop, maar alleen verkrijgbaar in de Sam’s Picks set en in de Core Collection.

Buffer Brush – €24,00 (Core Collection, met drie andere kwasten) of €34,95 (Sam’s Picks, met vijf andere kwasten)

Wat is nou het verschil tussen de Expert Face Brush en de Buffer Brush? Dat laat ik je zien op de volgende foto:

SAM_5716

De Expert Face Brush is echt een stuk platter dan de Buffer Brush. Je kunt ook zien dat de haartjes echt wat dichter op elkaar staan, wat voor een stevigere kwast zorgt. Dit lijkt misschien niet zoveel verschil, maar ik gebruik merk ik echt dat de Expert Face Brush anders werkt, een ander effect geeft en met andere foundations beter werkt dan de Buffer Brush. Je zou kunnen zeggen de Buffer Brush meer een allrounder is, voor alle foundations en zelfs voor poeder, waar de Expert Face Brush beter is voor lichtere foundations, maar dan weer wel beter werkt voor bronzers en blush in creme vorm. Het zijn dus allebei musthaves!

SAM_5625

Van de Pointed Foundations Brush verwachtte ik niet zoveel. Ik ben normaal niet zo’n fan van de  platte foundation kwasten, omdat ze vaak wat streperig aanbrengen je wat meer geduld moet hebben. Ik het begin gebruikte ik deze kwast dus eigenlijk niet. Tot ik een week geleden mijn Essential Crease Brush kwijt was en ik een kwast zocht voor mijn concealer. Toen pakte ik deze en hij bleek perfect voor onder mijn ogen. Met het puntje kom je heel precies in je binnenste ooghoek en hij brengt helemaal niet streperig aan. Ik heb deze kwast ook gebruikt om strepen te zetten als basis voor een contour met vloeibare bronzer, en dat werkte ook goed. De kwast is wat anders dan een platte foundationkwast van bijvoorbeeld de Hema, omdat hij wat dunner is en spits toeloopt, aan het einde wordt de kwast dunner. Ik zou deze kwast niet zo snel gebruiken voor het hele gezicht, simpelweg omdat hij daarvoor wat klein is en je dan wel lang doet over je basis.

Pointed Foundation Brush – €24,00 of €34,95

SAM_5673

De Powder Brush leek me een perfecte aanvulling op mijn Real Techniques collectie. De Powder Brush is een hele grote fluffy kwast. Deze kwast is echt ongelofelijk zacht, de haartje zijn zo mooi gesneden, echt een heel fijn gevoel op je gezicht. Deze poederkwast is groot, maar niet te groot, hij heeft voor mij precies de goede grootte om in een paar bewegingen mijn hele gezicht gehad te hebben. Hij pakt de poeder goed op en hij verdeelt het mooi en luchtig over mijn gezicht. Met deze kwast krijg je zeker geen poederhoofd, maar een mooi egaal en licht matte effect. De perfecte finish.

Power Brush – €14,99

SAM_5618

 

De Blush Brush is echt de meest perfecte kwast ooit. Niet alleen om z’n (of d’r) prestaties, of het zoete roze kleurtje, maar vooral ook om hoe hij voelt. Dit is de zachtste kwast ooit. Hij lijkt op een konijnenstaartje en zo voelt ‘ie ook! Daarnaast heeft deze kwast een ideale vorm voor blush en bronzer. Hij brengt heel licht uit, waardoor ook je meest gepigmenteerde blushes mooi overkomen en mooi geblend kunnen worden, want dat kan ‘ie ook! Je kunt je blush zo veel beter opbrengen. Voor lichte bronzer is deze kwast ook heel goed, door de punt komt deze kwast mooi onder je jukbeenderen. En een klein detail, maar ik vind het wel heel leuk, door de blush krijgt de witte top ook een roze kleurtje, waardoor deze matcht met de steel. Ik vind dit echt de meest perfecte blush brush ooit.

Blush Brush – €13,25

SAM_5626

De Setting Brush is een zachte, kleine kwast die het beste werkt voor het plaatselijk aanbrengen van poeder, bijvoorbeeld onder de ogen. Ook werkt hij goed voor bronzer, omdat hij gedetailleerd werkt, maar hij kan ook prima voor blush. Voor highlighter werkt hij ook heel goed. De kwast brengt poeders niet te dekkend aan een doordat hij wat kleiner is werkt hij erg precies. Een fijne kwast, niet onmisbaar, maar wel erg fijn.

Setting Brush – €9,50 of €34,95 in Sam’s Picks.

SAM_5621

 

De Multi Task Brush is, zoals de naam al zegt, echt een allrounder. Voordat ik de Powder Brush had gebruikte ik hem voor poeder, nu gebruik ik hem vooral voor bronzer, het blenden van blush en soms nog gewoon voor poeder. Deze kwast is wederom heel zacht, heeft een gemiddelde grootte (hij is wel echt een stukje kleiner dan de Powder Brush) en hij heeft minder haren dan de Powder Brush. Het is gewoon een hele fijne, goede kwast, die prima z’n werk doet en de naam waarmaakt.

Multi Task Brush – €24,00 in Travel Essentials of €34,95 in Sam’s Picks

SAM_5629

De Deluxe Crease Brush staat ook op het lijstje van favorieten. Ik vind de kwast lijken op een soort kleine bufferkwast. Hij is bedoeld om oogschaduws te blenden in de arcadeboog, maar daar gebruik ik (en de Pixiwoos ook) hem niet voor. Ik gebruik hem voor mijn concealer. Hij blend de concealer mooi in de huid en de foundation en is heel precies. Voor in de crease vind ik de kwast te groot en een beetje te lomp, maar voor concealer is hij gewoon perfect. hij werkt zowel voor plekjes als voor onder de ogen. Ook is het een fijne kwast voor het zetten van lijnen voor een contour. Deze kwast werkt ook voor het aanbrengen van een kleur over het hele ooglid.

Deluxe Crease Brush – €24,00 in de Starter Set

SAM_5633

 

Deze kwast moest ik jullie ook echt laten zien. De Fine Liner Brush zit in mijn dagelijkse routine nu en ik denk hij daar nog wel even blijft. Ik gebruikte voorheen altijd schuin afgesneden eyelinerkwastjes, dat werkte prima, maar deze kwast werkt zoveel beter! Met de punt kun je echt heel precies werken, en hele dunne lijntjes zetten, maar ook een vette eyeliner en een mooie wing. Hij is goed schoon te krijgen (altijd zonde als je een eyelinerkwast moet weggooien omdat je de aangekoekte eyeliner er niet meer afkrijgt) en blijft mooi, geen gek uitstekende haartjes. Naar het schijnt is de Silicone Liner Brush ook erg fijn, maar die heb ik nog niet. Ik vind de Fine Liner Brush echt top in combinatie met gelliner en ik gebruik hem iedere dag, is dat genoeg bewijs?

Fine Liner Brush – €24,00 Starter Set, €34,95 Sam’s Picks

SAM_5632

 

Toen ik deze kwast zag, had ik echt zoiets van: “Wat moet ik hiermee?” De punt van deze kwast is vrij dik, zeker vier keer zo groot als de Fine Liner Brush, dus ik vroeg me af hoe ik hier ooit een dun lijntje mee zou moeten zetten. Voor gelliner heb ik deze kwast dan ook niet gepakt, maar ik heb hem wel gebruikt om met oogschaduw een lijntje onder mijn ogen te zetten. Daar is ‘ie perfect voor! De grootte van de kwast is echt precies goed voor het lijntje bij mijn onderste wimperrand, niet te groot en niet te klein. De kwast is ook handig voor kleine accenten in je oogschaduw en hij kan zelfs handig zijn om met nagellakremover je nagelriemen en slordige lak weg te halen (niet te vaak doen, aceton is niet goed voor de haartjes).

€24,00 Starter Set

SAM_5630

 

De Brow Brush is ook zo’n kwast waar ik in eerste instantie mijn wenkbrauw bij op trok. De kwast is vrij dik en groot om je wenkbrauwen mee bij te tekenen. Voor je wenkbrauwen zou ik deze kwast daarom niet aanraden, maar ik vond wel een manier om hem toch te gebruiken. Deze kwast vind ik fijn om met oogschaduw een eyeliner te zetten, door de afgesneden kant blijft je lijn recht, door het puntje is het maken van een wing mogelijk en hij is fijn om de oogschaduw echt tussen je wimpers te krijgen. Hij zet geen dunne lijntjes, maar voor een soort smudged liner is hij prima!

Brow Brush – €24,00 Starter Set

SAM_5628

 

De Base Shadow Brush zit tussen een platte oogschaduwkwast en een blending brush is. Hij is plat, maar ook een beetje fluffy en hij loopt rond uit. Ik vind dit echt een goede kwast voor van alles: een basiskleur op het ooglid, highlighten onder de wenkbrauw, blenden, kleur aanbrengen in de crease, hij kan het allemaal! Deze kwast is ook echt een mulitasker! Het is een fijne, zachte kwast, die doet wat ‘ie moet doen, en meer!

Base Shadow Brush – €24,00 Starter Set

SAM_5631

Naar een kwast als de Accent Brus was ik al heel lang op zoek. Een kleine kwast om details mee aan te brengen, lijntjes te vervagen en te smudgen, ze zijn in de winkels moeilijk te vinden. Ik vind dit echt een ideaal kwastje om in mijn stash te hebben. Momenteel gebruik ik hem vooral voor highlighter in mijn binnenste ooghoeken en een beetje onder de wenkbrauw, en dat is ‘ie perfect voor! Alle andere trucjes kent ‘ie ook en hij is zelfs geschikt om concealer mee aan te brengen op kleine plekjes.

Accent Brush – €24,00 Starter Set

SAM_5627

 

Van de Essential Crease Brush vind ik het jammer dat hij alleen te koop is in de Sam’s Picks set. Het is een exclusieve kwast, maar ik denk juist dat het een goede kwast zou zijn voor in de Starter Set. Dit is een hele fijne blendingkwast die door zijn punt goed in mijn crease komt. Hij blendt harde lijnen als een pro en is echt fijn. Het is geen MAC 217 (naar mijn mening de beste blendingbrush ooit), hij is minder vol en heeft een andere vorm, maar hij is echt fijn!

Essential Crease Brush – €34,95 in Sam’s Picks

SAM_5624

 

De Duo-fiber Eye Brush is opnieuw een blendingkwast, maar wel een tikje anders dan de Essential Crease Brush. Duo Fiber houdt in dat er twee maten haartjes in zitten, de witte haartjes zijn langer, de zwarte wat korter. Met de witte haartjes kun je heel licht kleur aanbrengen en door te gaan blenden zullen de zwarte haartjes kleuren extra vervagen. Zulke kwasten zijn ideaal voor heel gepigmenteerde blushes en oogschaduws, maar ook voor het betere blendwerk op de ogen. Het is een blendingkwast die net even wat anders werkt, maar hij vervaagt kleuren heel mooi. Het is een bijzondere kwast die toch echt weer anders is dan alle kwasten die je misschien al hebt.

Duo-fiber Eye Brush – €27,50 Duo Fiber Collection

SAM_5623

 

De Duo Fiber Contour Brush is echt een fijne kwast voor blush, highlighter en bronzer. Hij heeft precies de juiste maat voor de appeltjes van mijn wangen, maar ook voor de schaduw onder mijn jukbeenderen. Deze kwast is perfect om je gezicht een mooie gebruine glow te geven, maar ook voor shapen en het vervagen van lijnen. Hij is lekker zacht en prikt niet en is gewoon erg fijn. Deze kwast is niet hetzelfde als een stipplingbrush, want hij is niet plat, maar een beetje rond afgesneden. dat maakt hem niet zo geschikt voor foundation (je kunt er niet echt mee stippen), maar voor de rest is ‘ie prima!

€27,50 in de Duo Fiber Collection

SAM_5622

 

De Duo Fiber Face Brush is een hele fijne kwast voor het licht aanbrengen van poeders en het vervagen van blush, bronzer en ander poeders. Ik gebruik deze kwast graag voor het licht aanbrengen van bronzer over mijn hele gezicht, omdat hij dit mooi licht aanbrengt, waardoor de bronzer er natuurlijker uitziet. Ik gebruik de kwast ook om mijn shape te vervagen, als deze net wat te hard staat. Deze kwast is ook super zacht, wat het een feestje maakt om hem te gebruiken! De Duo Fiber kwasten zijn ook allemaal synthetisch, wat ook deze geschikt maakt voor vloeibare producten.

Duo Fiber Face Brush – €27,50 in Duo Fiber Collection

Zoals je kunt zien ben ik helemaal fan van deze kwasten! Ik vind ze stuk voor stuk fijn, kwaliteit en het geld waard. in verhouding zijn de kwasten zeker niet duur en dat vind ik echt super! Ik mis nog een paar kwasten in mijn collectie, maar die koop ik zeker nog een keer.

De prijzen die ik hierboven heb gezet komen van Alice&Jo, een Nederlandse webshop. Ik heb ze daar niet besteld, maar ik kocht ze bij Boqz in Eindhoven, waar Alice&Jo een gedeelte van hun assortiment verkoopt, ook Sleek, EOS en BH Cosmetics, Barry M. Een soortgelijke winkel zit ook in Rotterdam, ShopInBox. De Real Techniques kwasten zijn ook te bestellen via iHerb.com.

 

18 gedachtes over “Stapelreview: Real Techniques Brushes

  1. twinkelbella zegt:

    Van de week heb ik ook voor het eerst real techniques kwasten gekocht en ik ben ook helemaal enthousiast. Ik kocht de sam’s picks en starters set en heb gisteren ook Nic’s Picks besteld, daar ben ik ook zo benieuwd naar! Erg fijne review heb je geschreven, heel duidelijk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s