Review – MAC “Petal Power”

Vandaag voor jullie een review van een wel héle mooie blush. Ik gebruik iedere dag blush om mijn gezicht wat meer kleur te geven, maar ik heb er eigenlijk helemaal niet zo veel. Af en toe voeg ik een mooie aan mijn collectie toe, zo ook “Petal Power” van MAC.

Petal Power

De eerste keer dat ik de informatie over de nieuwe MAC collectie “A Fantasy Of Flowers” zag, was ik niet eens zo enthousiast. Leuke, frisse kleurtjes, maar geen ‘wow’ producten. Dacht ik. Langzaam druppelden de reviews binnen op de bekende beautyblogs en een dag na de officiele release van de lijn, brachten wij een bezoekje aan de prachtige MAC Counter in Eindhoven (Bijenkorf). We stonden voor de rekken met de nieuwe producten en ik was enthousiast! Ik nam de Golden Hour oogschaduw quattro mee en voor de grap swatchte ik nog wat blushes en de prachtige MSF (MIneralized Skin Finish) “Stereorose”. De blushes waren als uitverkocht, wat ik al verwacht had na de lovende review van Debbie van Beautyscene.nl. En veegde ik over “Petal Power”. Wow. Over mijn hand. Damn. Hemel. We keken elkaar aan en ik was gelijk intens verdrietig dat ik hem niet meer kon kopen. Gelukkig, hebben we sinds kort in Eindhoven een tweede MAC verkooppunt, dus wij naar de Douglas (Demer) om daar te kijken of er nog een exemplaar was. Nee, de Fantasy Of Flowers collectie zou pas de volgende dag binnenkomen. Nu kom ik niet iedere dag in Eindhoven, dus met een sip gezicht gingen we verder met shoppen.

Een week later moest Anne toevallig in Eindhoven zijn. Voor de grap zei ik nog: “Als je wilt, mag je natuurlijk even langs de Douglas lopen om te kijken of Petal Power er is.” En toen kreeg ik een sms’je (in Caps): “Ik heb je blush, het was de laatste, lucky bastard!! xxx” Het is dat ik op dat moment in de les zat, anders had ik even gegild, want ja, ik was écht heel blij. En bij deze, mijn review van mijn nieuwe ‘baby’, Petal Power, want die wilde ik jullie natuurlijk niet onthouden!

De verpakkingen van de A Fantasy Of Flowers collectie zijn niet anders dan de gewone vaste collectie. Ik vind de verpakking van MAC er altijd chic, strak en modern uitzien. De blush komt in het standaard zwarte doosje van MAC.

SAM_5640

 

En daar is ‘ie! Petal Power is een Mineralized Blush. Dit houdt in dat het een gebakken blush is (daarom de ronde vorm), die licht en sheer is. Mineralized blushes hebben een hele mooie shimmer, die op je wangen een hele mooie glow geeft. Doordat de Mineralized blushes wat lichter zijn, zijn ze ideaal om kleur op te bouwen, precies naar jouw wensen. Deze blushes voelen poederiger aan de andere blushes, die je meer met oogschaduws kunt vergelijken qua structuur.

SAM_5638

In het zonlicht kun je de shimmer heel mooi zien. In Petal Power zit duidelijk een warme, gouden glans. Ik vind deze glans écht prachtig. Hopelijk is dit ook te herkennen in de swatches en op mijn gezicht. Zulk soort blushes zijn in de zomer vooral mooi, om de zon, maar ook om de warmte die hij afgeeft, met een beetje bronzer erbij heb je zo een sunkissed look.

SAM_5642SAM_5643SAM_5644

Links: Normaal  daglicht – Midden: Zonlicht – Rechts: Beweging in zonlicht

Zoals je ziet geeft Petal Power toch best veel kleur af, ondanks de Mineralized finish. Het pigment is dus dik in orde! En dan de glans, wauw, ik ben verliefd. Die gouden glans vind ik zo ontzettend mooi. De glans zorgt er ook voor dat je geen highlighter meer nodig hebt. Ik vind het soms jammer dat je buiten in de zon veel minder van de kleuren van je makeup ziet, maar hier vind ik dat niet erg, want in de zon schittert de blush prachtig!

 

SAM_5646

Hier zie je Petal Power op mijn wangen, in de zon. Je ziet de roze kleur, maar vooral ook de prachtige glans. Dit laat je gezicht echt stralen!

Jullie snappen vast wel hoe ontzettend blij ik ben met deze blush! Sinds ik Petal Power heb, heb ik hem praktisch iedere dag gedragen, het is echt een favoriet geworden!

Helaas is Petal Power overal uitverkocht, wellicht dat je met heel veel geluk nog wel een exemplaar in België, Duitsland of in het buitenland kan krijgen, of dat hij online nog ergens te koop is. Petal Power kost €25,-

 

 

 

10 gedachtes over “Review – MAC “Petal Power”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s